Kustaa III,
Tampere 23.4.2014

"Tampereelta saa vegaanisia purilaisia ja muuta baariruokaa useammastakin paikasta, joten ehkä minun on pakko testata ne kaikki."

NIMI MUUTTUNUT, NYT KUSTAA BAR & KITCHEN. UUSI ARVIO TULOSSA!

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kuulin tämänkin paikan vegaanitarjonnasta ensimmäisen kerran Gastropapu-blogista, mutta pääsin kokeilemaan vasta nyt. Ruokalista oli juuri muuttunut, ja aiempaa ”tuunausburger”-systeemiä ei valitettavasti enää ollut. Minulle kuitenkin kerrottiin avuliaasti, että listan burgerit pystyisi muuttamaan vegaanisiksi tofupurilaisiksi. Tarjoilija kävi myös varmistamassa kastikkeiden vegaanisuuden keittiössä, ja minulle koostettiin tofupurilainen talon barbecuekastikkeella ja vihreän salsan kaltaisella yrttichilikastikkeella.

Lisukevaihtoehtoja ei ollut kuitenkaan ilmeisesti entiseen tapaan, vaan kaikkiin purilaisiin tulee mukaan kasa talon vastavalmistettuja perunalastuja. Ylipäätään valikoima vaikutti pienentyneen, mutta se ei haitannut.

Purilainen oli nimittäin herkullinen. Etenkin yrttichilikastike maistui todella vahvasti mutta ei peittänyt muita makuja, joskin tulisuutta välttävälle sitä ei voi suositella. Tofua oli reippaasti ja se oli hyvin paistettu, ja sämpylänä oli vasta leivottu unikkosämpylä. Kokemus oli niin yllättävän myönteinen, että se jätti hämmentyneen olon.

Perunalastut eivät olleet kovin onnistuneita: ne olivat liian paksuja ollakseen rapeita ja liian ohuita ollakseen muhevan pehmeitä, joten ne olivat jääneet lähinnä kuivakoiksi. Kyllä niitä silti annoksen ohessa naposteli, mutta asia olisi helposti korjattavissa.

Mukavaa yhtä kaikki. Tampereelta saa vegaanisia purilaisia ja muuta baariruokaa useammastakin paikasta, joten ehkä minun on pakko testata ne kaikki. Voih.

Kustaa III
Kuninkaankatu 22–24
Tampere

Keittiö auki
ma–to 11–21.30
pe 11–23
la 12–23

Kotisivut 

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi