Empire Plaza,
Helsinki 19.5.2014

"Riisi oli irtonaista pitkäjyväistä riisiä, mihin en ole törmännyt missään kiinalaisessa ravintolassa. Toivottavasti tämä oli poikkeus."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin tapaamassa rakasta ystävääni pitkästä aikaa, ja meidän oli tarkoitus käydä kokeilemassa Kuningatar Sabaa Mechelininkadulla, mutta sinne päästyämme tajusimme, että se ei ollutkaan maanantaisin auki. Pitkään odotettu tutustuminen uuteen ruokakulttuuriin jäi toiseen kertaan, ja raahustimme takaisin Kampin keskukselle. Olimme olleet siellä oluella, ja viereinen kiinalainen ravintola Empire Plaza oli muistikuvieni mukaan ihan hyvä iltaruokapaikka, vaikka monessa arviossa kiitetty lounasbuffet onkin mielestäni hyvin heikko (olen kokeillut sitä pari kolme kertaa).

Ehdimme ravintolan terassille juuri ennen sadetta. Tämä oli ensimmäinen ulkona syöty ateria tänä kesänä, ja lämpöaallon jälkeisen sateen puhdistamassa ilmassa oli mukava syödä. Tarjoilija palveli meitä ystävällisesti ja osasi vastata asiantuntevasti kysymyksiin annosten vegaanisuudesta. Sellaisetkin asiat huomioitiin, joita itse ei olisi osannut kysyä – kuivatut siitakesienet oli esimerkiksi turvotettu lihaliemessä.

10405794_658474954232637_550232205_n

Olin syönyt listalta aiemmin oikein hyvän munakoisoannoksen, mutta halusin kokeilla tällä kertaa tofua. Tilasin alkuruuaksi pinaatti-inkiväärikeiton ja tofua gen chong, ystäväni otti kevätkääryleet ja tofupadan. Juomalistalta löytyi Helsingin keskustan tasoon varsin kohtuullisen hintaiset gin & tonicit Bombay Sapphirella (7€). Vallan hyvä alku.

Pinaattikeitosta oli jätetty pois mainitut siitakesienet. Niitä ilman annos ei valitettavasti oikein toiminut. Se on sääli, sillä herkän makuinen liemi oli hyvää ja pinaatti oli keitetty varovasti. Jotain suolaista ja purutuntumaa antavaa, eli juuri ne sienet, annos olisi kaivannut. Kevätkääryleet olivat sen sijaan keskimääräistä paljon parempia. Niissä oli mukana jopa puunkorvasientä, ja dippaukseen oli poikkeuksellisen hyvä hapanimelä kastike.

Kummassakin tofuannoksessa oli iso kasa muhkeita tofupalasia. Kaikki eivät pidä ravintolassa käytetystä ”sienimäisestä” tofusta, mutta etenkin omaan vahvan makuiseen annokseeni se toimi erittäin hyvin. Ystävän miedomman makuisessa annoksessa kastike ei ollut tunkeutunut tofuun niin hyvin, joten siihen oli jäänyt hieman vetistä makua, mutta ihan kelvollista sekin oli.

10370529_658474950899304_1222755155_n

Gen chong -tofussani oli paprikaa ja vahva hoisin-kastiketta muistuttava maku. Tofupadassa taas maistui inkivääri ja ihanan raikas ja napakaksi jäänyt paksoi. Muistelimme vanhan ystävän kanssa aikaa, jolloin kiinalaisista ravintoloista ei saanut tofua, vaan ainut kasvisannos oli sekavihanneksia vaaleassa mauttomassa kastikkeessa.

Empire Plaza on mielestäni keskitasoa selvästi parempi kiinalainen, eikä hintakaan ole mahdoton, vaikka se on tietysti pikakiinalaisia korkeampi. Ruuassa oli kuitenkin joitain sellaisia virheitä, joiden takia en välttämättä käy täällä uudestaan ainakaan ihan heti. Siitakesienen korvasi purkkiherkkusieni, mitä en oikein ymmärrä. Jokin muu tuore vihannes olisi ollut paljon parempi vaihtoehto. Ja ennen kaikkea riisi oli irtonaista pitkäjyväistä riisiä, mihin en ole törmännyt missään kiinalaisessa ravintolassa. Toivottavasti tämä oli poikkeus.

Palvelu oli kuitenkin hyvää, G&T oli hyvää, oluttakin oli, ja tofua oli paljon.

Restaurant Empire Plaza
Kauppakeskus Kamppi
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–to 10.30–23
pe 10.30–24
la 11–24
su 11–22

Kotisivu: http://www.empireplaza.fi/

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi