Ravintola Mesopotamia (Café Caisa), Helsinki 21.5.2014

"Bulgurista tehtyä kisiriä, pastasalaattia, yrttiperunasalaattia, seesamleipää, perunoita ja lämmintä purjopataa."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kurdilainen ravintola Mesopotamia on osa Rautatientorin laidalla olevaa kulttuurikeskus Caisaa ja onkin toiselta hieman harhaanjohtavalta nimeltään Café Caisa. Kahvilan sijaan paikka on buffetlounasravintola, joka tarjoaa ”itämäistä ruokaa Välimeren tyyliin”. Se kuvaa eklektistä valikoimaa aika hyvin.

Ruokavalikoima vaihtelee, mutta se on tuttua monista meze-paikoista: marinoituja papuja, yrttiperunasalaatteja, falafeleja, bulgursalaattia, viininlehtikääryleitä ja niin edelleen. Mesopotamia ei ole kasvisravintola, mutta kylmät ruuat ovat olleet kummallakin kerralla siellä käydessäni kasvis- tai vegaaniruokaa, ja tarjolla on aina myös lämmin kasvisvaihtoehto. Mitään erityisen kurdilaista en ruuasta keksi.

Tällä kertaa tarjolla oli marinoituja kikherneitä, mustasilmäpapuja sekä loistavia sitruunalinssejä, joissa oli käytetty suosikkiani suolasitruunaa. Lisäksi oli bulgurista tehtyä kisiriä, pastasalaattia, yrttiperunasalaattia, seesamleipää, perunoita ja lämmintä purjopataa.

Kaikki ruoka oli ihan okei, mutta linssejä lukuun ottamatta mikään ei jäänyt erityisesti mieleen. Joka ruokalajin maustamistapa oli melko samanlainen, mieto, yrttinen mutta lähinnä persiljalle perustuva. Purjopata oli sinänsä hyvä ajatus, mutta se oli maustettu kuivayrttiseoksella, joka on vaan huono raaka-aine. Aiemmalla kerralla tarjolla oli ollut falafeleja sekä kastikkeita, jotka toivat ruokaan monipuolisuutta. Etenkin kastikkeita sekä jotain hapanta, tulista tai erityisen suolaista kaipasin tällä kertaa.

Mesopotamian sijainti on kuitenkin hyvä ja se tarjoaa toimivaa joskin yksinkertaista perusruokaa – hyvä etenkin kiireiselle matkalaiselle. Vegaani saa monipuolista syötävää melko edullisesti, joskin valikoiman laatu ja runsaus riippuu päivästä.

Ravintola Mesopotamia
Kulttuurikeskus Caisa
(Rautatientorin laidalla, pääsy Mikonkadulta, Vuorikadulta ja Vilhonkadulta)

ma–to 10.30–22
pe 10.30–23
la 12–23

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi