Ravintola 931,
Tampere 28.5.2014
LOPETTANUT

"Pelkästään syömään vegaanin ei siis ainakaan vielä kannata tänne tulla, mutta mukavan tunnelman, musiikin, sarjisten, kahvin ja alkoholin takia kyllä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ravintola 931 on Kehräsaaressa elokuvateatteri Niagaran yhteydessä toimiva kahvila ja baari. Siellä tarjotaan myös erilaista pientä syötävää: salaatteja, lämpimiä voileipiä ja niin edelleen. Pidän tästä paikasta kovasti, ja käyn aina silloin tällöin viettämässä rauhallisen luku- tai kirjoitushetken kahvin tai oluen äärellä. Tällä kertaa tulin kokeilleeksi ensimmäistä kertaa paikan ruokatarjontaa.

Valmista vegaanista annosta ei ole, mutta henkilökunta sävelsi auliisti vegaanisen toast-annoksen, jonka hinta oli varsin kohtuullinen, 7 euroa kahdesta leivästä. Välissä oli hummusta, avokadoa, paprikaa, marinoituja sieniä ja sipulia. Annoksesta puuttui jotain mehevyyttä tuovaa, mutta koska tämä oli sävelletty vaihtoehto juustoiselle leivälle, tulos oli oikein kelvollinen pikaiseksi kevyeksi lounaaksi. Semminkin kun vegaani ei tahdo saada juuri mistään ihan tavallisia voileipiä. Jos leivässä olisi soijajuustoa, sen voisi tulla varta vasten syömään.

Pelkästään syömään vegaanin ei siis ainakaan vielä kannata tänne tulla, mutta mukavan tunnelman, musiikin, sarjisten, kahvin ja alkoholin takia kyllä – ja jos tekee mieli huikopalaa, ei ole pakko lähteä muualle etsimään.

Ravintola 931
Kehräsaari B
Tampere

ma–to 14–24
pe–la 14–02
su 14-24

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi