Taco House & Cafe Cactus, Tampere 14.6.2014

"Olotilassani kokemus hipoi jopa hurmoksellista, mutta näin jälkikäteen voi sanoa, että ruoka ei ole järin ihmeellistä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kun Taco House oli monia vuosia sitten Hämeensillan liepeillä, siellä tuli käytyä syömässä ja hakemassa ruokaa useamman kerran, lähinnä baari-illan jälkeen. Se oli silloin harvoja keskustan paikkoja, joista sai vegaanista ruokaa myöhään. Siellä vegaaniruokaa ei myöskään tarvinnut selittää, vaan henkilökunta tunsi ruokien ainesosat hyvin. Kovin ihmeellistä ruoka ei ollut, mutta tuohon aikaan mikä tahansa mahdollisuus ostaa vegaanista pikaruokaa oli plussaa.

Ristikkoperunat ja papusoosi alkoivat kuitenkin tulla jo korvista ulos, enkä käynyt vuosikausiin Taco Housessa kertaakaan syömässä. Olin kyllä istunut monta kertaa kahvilla paikan siirryttyä Rautatieasemalle, sillä siellä pääsee käymään vessassa ja saa ladattua kannettavaansa. Kahvilapuolen nimi on nykyään Cafe Cactus, mutta samaa paikkaa nuo käytännössä ovat.

Olin ollut viettämässä ystäväni valmistujaisjuhlia, ja raahauduin lauantaiaamulla hieman nuutuneena asemalle odottamaan seuraavaa junaa. Nälkäkin oli: etenkin suolaista ja rasvaista teki mieli. Tiedättehän. Nykyisestä Taco Housesta ruokaa ei saa enää yömyöhään, mutta siellä pääsee sen sijaan syömään hyvin aikaisin. Tilasin vanhasta muistista fiesta-aterian vegaanisena, ja tarjoilija nyökkäsi iloisesti. Mukavaa, että vanhat käytännöt eivät ole unohtuneet.

Ruoka oli tismalleen saman makuista kuin muistin. Burritossa ja tacossa on melko mautonta papumuhennosta ja kasviksia, ja ristikkoperunat ovat kohtuullisen hyviä ja rasvaisia. Olotilassani kokemus hipoi jopa hurmoksellista, mutta näin jälkikäteen ja objektiivisemmalla otteella voi sanoa, että ruoka ei ole järin ihmeellistä. On kuitenkin mukavaa, että rautatieasemalla voi käydä syömässä nopsaan suht monipuolisen vegaanisen aterian vaikka ennen junaan hyppäämistä, tai sitten heikkoina hetkinään.

Cafe Cactus & Taco House
Rautatieasema
Tampere

ma–to 06.30–22.00
pe 06.30–23.00
la 08.30–22.00
su 10.15–22.00

Kotisivu

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi