Tallinnan laulujuhlat

"On vaikea löytää virolaista, joka ei olisi joskus ollut kuorossa."

Eva-Liisa Orupõld oli kameran kera Tallinnan viiden vuoden välein järjestettävillä massiivisilla laulujuhlilla.

Tallinnan laulujuhlat järjestettiin 26. kerran 5.–6.7. Tallinnan keskustassa ja laululavalla. Lauantaina kaupungin läpi kulki perinteinen laululavalle päättyvä kulkue, johon osallistui 42 000 ihmistä. Viiden tunnin kulkueeseen osallistuvat yleensä kaikki kuorot ympäri Viroa sekä ulkovirolaisten kuorot.

Ulkomaalaisista mukana oli tänä vuonna muun muassa taiwanilaisia laulajia, jotka lauloivat viroksi. Myös suomalainen kuoro Tampereelta ja Suomen puolustusvoimien soittokunta olivat mukana. Kulkueen ideana on, että sekä yleisö että kulkueessa kävelevät huutavat vuorotellen toisilleen ylistäviä eläköön-huutoja. Erityisen paljon suosionosoituksia sai lauantaina huuto: Jos nainen on rikas, niin mies voi laulaa.

Kulkueen jälkeen kuorot kokoontuvat laululavalle laulukaaren alle laulamaan. Tartosta Tallinnaan matkustanut tuli sytytetään ja laulujuhlat avataan virallisesti. Tänä vuonna kahden päivän konserteissa oli paikalla yleisöä ja kuorolaisia yhteensä 100 000.

Virossa on aina laulettu ja tanssittu. On vaikea löytää virolaista, joka ei olisi joskus ollut kuorossa. Itsenäisyys saatiin laulamalla ja siksi laulu -ja tanssijuhlat ovat virolaiselle todella tärkeitä ja sydäntä lähellä. Viron liput liehuvat ja isänmaalliset laulut kaikuvat kauas merelle.

Seuraavan kerran laulujuhlat järjestetään jälleen viiden vuoden kuluttua.

Laulujuhlat_photo1

Laulujuhlat_photo2

Laulujuhlat_photo3

Laulujuhlat_photo4Laulujuhlat_photo5Laulujuhlat_photo6Laulujuhlat_photo7

Laulujuhlat_photo8

Laulujuhlat_photo9

Laulujuhlat_photo10

Laulujuhlat_photo12

 

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi