Wok Grilli, Tammelantori Tampere 11.6.2014

"Nyt jo harmittaa, etten ostanut muutamaa mukaan evääksi."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tammelantorilla on ollut grillivaunujonon jatkeena ”kiinankoppi” vaikka kuinka kauan, pitkälti yli toistakymmentä vuotta. Aikanaan sen rasvaiset ja varmasti natriumglutamaatin läpäisemät annokset maistuivat, etenkin kankkusessa (Keskustorin liepeillä olleen edesmenneen pikakiinalaispaikan ihan vastaavat annokset maistuivat taas kunnon hutikassa). Vuosikausiin en ole niitä enää syönyt (ks. Pikkukiinalainen).

Rakastan kuitenkin kevätkääryleitä, ja täällä tarjotaan edelleen kaupungin parhaita. Mistään muualta ei tunnu saavan muhkeita, tuoreeltaan paistettuja ja täytteeltään monipuolisia kääryleitä. Näistä löytyy tofua, lasinuudelia, porkkanaa ja jotain vihreää lehtivihannesta ainakin, ja dippaukseen saa tietysti tuttua makeaa chilikastiketta.

Kääryleet ovat ilmeisesti puolivalmisteita, mutta en tiedä ovatko ne tukkutavaraa vai itse pakkaseen tehtyjä. Jotenkin maku on kuitenkin saatu pysymään tuoreena. Tai voihan olla, että kasvisversiot joudutaan tekemään tilauksesta käsityönä paikan päällä. Ne ovat herkullisia eivätkä liian rasvaisia, joskin maustetta voisi olla hieman enemmän esimerkiksi viereisen Zhou’s Placen kääryleiden tyyliin (ne taas ovat vähän littanoita, eikä niiden rakenne ole ihan onnistunut, vaikka maku onkin oivallinen).

Syön kevätkääryleitä nykyään pääosin kahdessa tilaisuudessa, Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä sekä Turun kirjamessuilla. Wok Grillin kääryleet eivät yllä mielestäni aivan huipputasolle, mutta erinomaisia ne ovat silti. Lisäksi ne ovat hämmentävän halpoja, yhden euron kappale!

Kirjoitan tätä bussimatkalla syömisen jälkeen, ja nyt jo harmittaa, etten ostanut muutamaa mukaan evääksi. Äh.

Wok Grill
Tammelantori
Tampere

ma–la 9–14

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi