Diplomatia

"Eläkeikäisten näyttelijöiden karisma on kiistämätön."

(Diplomatie, Saksa/Ranska 2014)
O: Volker Schlöndorff
N: Niels Arestrup, AndréDussollier
K12
Ensi-ilta 22.8.2014

 ★★★★☆ 


Natsit uhkaavat Ranskaa saksalaisdraamassa.

Saksalainen Volker Schlöndorff (s. 1939) on yksi Euroopan arvostetuimmista elokuvaohjaajista. Hänet muistetaan muiden muassa elokuvista Peltirumpu ja Painostava hiljaisuus. Uutuusdraama Diplomatia kertoo saman tositarinan toisen maailmansodan viime vaiheista Ranskassa kuin René Clémentin vuonna 1966 valmistunut elokuva Palaako Pariisi?.

Hitler antaa käskyn räjäyttää Pariisi maan tasalle. Kenraali Dietrich von Choltitz (Niels Arestrup) on pakkoraossa ja joutuu toteuttamaan määräyksen. Ruotsalainen diplomaatti Raoul Nordling (AndréDussollier) tekee kuitenkin kaikkensa, että von Choltitz luopuisi aikeistaan.

Eläkeikäisten näyttelijöiden karisma on kiistämätön. Konfliktia yritetään ratkaista keskustelemalla, ja tahtojen taisto on kiehtovaa katsottavaa. Lähes kaikki kohtaukset sijoittuvat samaan huoneeseen, jonka klaustrofobinen tunnelma komppaa teemaa hyvin.

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi