Oopsy Daisy /
Forget-Me-Not,
Tampere 6.8.2014 LOPETTANUT KAHVILATOIMINNAN

"Kaikki kahvilan vitriinistä löytyvä on vegaanista, ja leipomuksissa on myös kotoinen tuntu."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Rakkaan ekoruokakauppa Runsaudensarven viereen avattiin taannoin vintage-vaatekauppa Forget-Me-Not, jonne tuskin olisin tullut menneeksi, ellen olisi kuullut, että kaupan yhteyteen on avattu vegaaninen kahvila. Ei minulla mitään vintage-kauppoja vastaan ole, mutta minä nyt en vain ole sen oloinen mies. Nyt tulen kuitenkin todennäköisesti käyneeksi siellä melko säännöllisesti, sillä sekä ”Runsis” että kahvila ovat vakireitilläni useimmilla Tampereen vierailuilla, ja useimmiten tarvitsen silloin lisäksi kätevää evästä mukaan.

Kaupan tunnelma on hyvin ”kotoilevan” oloinen. Kahvila- ja leponurkkauksen pöydällä olikin Huilin ja Koton yhteisnumero. Kaikki kahvilan vitriinistä löytyvä on vegaanista, ja leipomuksissa on myös kotoinen tuntu.

Koska oli järjettömän kuuma, otin juomaksi rooibos-jääteetä ja syötäväksi tofu-paprikapiirakkaa. Piirakka oli kotikutoisen näköinen, mutta maistui oikein hyvältä, paremmalta kuin monet muut, usein vähän kuivakat tofupiirakat. Otin mukaani myös ison brownien, joka oli kerrassaan herkullinen.

Mahtavaa, että Rautatieaseman lähellä on vegaaniystävällinen kahvila. Vielä ihanampaa, että sen hinnat ovat kohtuullisia eivätkä nykyään aivan liian yleistä raakakakkutasoa. Pitäkää tämä.

Kahvila erotettiin omaksi kokonaisuudekseen arvion tekemisen jälkeen ja nimettiin uudelleen Oopsy Daisyksi.

Oopsy Daisy / Forget-Me-Not
Aleksanterinkatu 30
Tampere

ti–pe 11–18
la 11–16

Kotisivut: forgetmenot.fi/wp
Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi