Ristorante il Siciliano, Helsinki 31.7.2014

"Pastakastikkeessa oli järjetön määrä raa’aksi jäänyttä valkosipulia."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tämän palstan tarkoituksena on ennen kaikkea levittää tietoa ravintoloiden vegaanitarjonnasta, etenkin hyvistä aterioista, eikä niinkään etsiä ongelmia. En saa suurta nautintoa ruuan kritisoinnista vaan sen syömisestä ja siitä intoilusta. Joskus huonoista kokemuksista on kuitenkin hyvä huomauttaa, etenkin jos ravintola on il Sicilianon tapaan keskeisellä ja näkyvällä paikalla.

Kävin viime vuoden tammikuussa täällä syömässä pitkän työpäivän jälkeen Tieteen päivien aikaan. Tilasin penne all’arrabiatan eli pastaa tulisella tomaattikastikkeella. Kokemus ei ollut suinkaan täydellinen, sillä pasta oli keitetty ilmeisesti täysin suolattomassa vedessä, mutta kastikkeessa oli yllättävän hyvä tulisuus ja sen perusmaku oli kelvollinen. Pistinkin ravintolan mieleen vallan mahdollisena atriointipaikkana jatkossa. Sen jälkeen tosin olen löytänyt niin monia hyviä vegaaniruokaa tarjoavia ravintoloita alueelta, että tuskin olisin tullut palanneeksi ilman seurueen painetta.

Menimme syömään lounasta väsyneen mutta iloisen juhlaseurueen kanssa. Aseman lähelle piti päästä ja pizzaa teki monien mieli. Lounaslistalla oli samainen penne all’arrabiata, joten otin sen, koska mielessä oli kohtuullinen aiempi kokemus. Tällä kertaa ruoka oli kuitenkin lähes syömäkelvotonta. Myönnetään, olin hieman masentunut ja kärttyinen, joten en ollut kaikkein vastaanottavaisimmalla tuulella. Silti uskon, että pystyin säilyttämään jonkinlaisen arvioivan etäisyyden.

Pastakastikkeessa oli järjetön määrä raa’aksi jäänyttä valkosipulia ja kaiken lisäksi vielä onnetonta säilöttyä valkosipulihaketta, joka sopii lähinnä krapulassa syödyn tusinapizzan maustamiseen. En pystynyt arvioimaan chilin määrää tai tomaatin perusmakua mitenkään, koska kaikki muu jäi suorastaan kivuliaan valkosipulin poltteen alle. Suuhuni sattui, vaikka söin kaiken kaikkiaan ehkä kymmenisen penneä. Jätin siis annoksen pääosin syömättä. Olin niin tympääntynyt, etten jaksanut edes valittaa.

Penne all’arrabiata on hieno ja aika helppo klassikkoruoka, enkä saanut sitä hyvin tehtynä lounaalla tai illallisella. Jos tämä ei onnistu italialaisessa ravintolassa, ei paikkaa voi parhaallakaan tahdolla suositella.

Ristorante il Siciliano
Aleksanterinkatu 36
Helsinki

ma–to 11–23
pe 11–23.30
la 12–23.30
su 13–22

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi