Antboy – Muurahaispoika

"Elokuva on toteutettu olemattomasta budjetista huolimatta pieteetillä. Antboyn asu on kallein Tanskan elokuvahistoriassa."

(Tanska 2013)
O: Ask Hasselbalch
N: Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen, Cecilie Alstrup Tarp
K7
Ensi-ilta 22.8.2014

 ★★★½☆ 

Lastenelokuvan supersankari vetää vertoja isommilleen. 

12-vuotias Pelle (Oscar Dietz) hukkuu harmaaseen massaan. Kaikki muuttuu kertarysäyksellä, kun Pelleä puree laboratoriosta karannut koemuurahainen ja hän saa supervoimat. Pellen koulukaveri Wilhelm (Samuel Ting Graf) ilmottautuu hänen sidekickikseen. Yhdessä he ideoivat Pellelle supersankarihahmon Muurahaispojan. Sankari pääsee tositoimiin, kun ilkeä superpahis Kirppu (Nymphomaniacista tuttu Nicolas Bro) kidnappaa Pellen ihastuksen Amandan.

Tanskalainen koko perheen elokuva Antboy – Muurahaispoika päihittää suurimman osan Hollywoodin jättibudjetilla tehtailluista sarjakuvafilmatisoinnesta mennen tullen. Elokuva on toteutettu olemattomasta budjetista huolimatta pieteetillä. Antboyn asu on kallein Tanskan elokuvahistoriassa.

Kenneth Bøgh Andersenin kirjasarjaan perustuva elokuva parodioi ja ironisoi genreä osuvasti niin, että aikuistakin naurattaa. Leffan ikäraja on saatu pysymään alhaisensa lainaamalla 60-luvun Batman-tv-sarjasta tuttuja animoituja erikoistehosteita väkivaltaa sisältävissä kohtauksissa. Mäiskinnän sijaan valkokankaan täyttävät räikeät animaatiotehosteet, jotka kuvaavat tappelun ääniä. Lapsinäyttelijätkin onnistuvat näyttelemään yhtä luontevasti kuin aikuiset. Jatko-osa on jo tekeillä.

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi