Cafe Aamurusko,
Tampere 8.10.2014

"Aamuruskosta saa vegaanisia munkkeja, jopa kolmea laatua: rinkeleitä, omenahillomunkkeja ja mustikkaisia kuorrutettuja munkkeja."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia. 

Olen käynyt tässä tammelalaisessa kahvilassa jo vuosia. Harrastimme veljeni kanssa monta vuotta aamu-uintia, ja niin aikaisin harva hyvä kahvila oli auki. Aamuruskossa on mukava ja lämmin tunnelma. Kaiken lisäksi sieltä saa vegaanisia munkkeja, jopa kolmea laatua: rinkeleitä, omenahillomunkkeja ja mustikkaisia kuorrutettuja munkkeja. Kahvin kanssa munkista saa aina hyvän diilin.

Kahvila on lähellä monia lempiruokapaikkojani, joten tänne pääsee kätevästi jälkiruualle. Aamukahvien lisäksi käyn toisinaan Aamuruskossa kirjoittamassa ja lukemassa, kuten monet muutkin ystäväni.

Tällä kertaa olin aikaisin aamulla odottamassa kyytiä messupäivystykseen ja kaipasin jotain suolaista. Ystävä oli vinkannut, että Aamuruskosta saisi myös vegaanisia voileipiä tilauksesta, joten päätin testata. Mieleni teki soijalattea, ja sitä oli tarjolla. Myyjä oivalsi saman tien, että kaipaisin vegaanista syötävää ja tarjoutui tekemään sämpylän ennen kuin ehdin edes kysyä sitä.

Voileipä oli tehty kahvilan omaan ehkä hieman kuminalla maustettuun ja lievästi makeaan sämpylään. Välissä oli salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa, eli oikein hyvä se oli, vaikkei mitään ruokaisampaa täytettä kuten tofua ollutkaan. Pikaiseksi aamupalaksi se riitti minulle hyvin. Myyjä toi yllätykseksi latteni kanssa vielä Wiener Nougat’n! Aika ihanaa palvelua.

Aamurusko on lähellä asemaa, joten siellä on hyvä odotella junaa. Vielä kun Tampereelta löytyisi paikka, josta kätevän vegaanisen evään saisi kiireessä mukaan junaevääksi, kuten Helsingin rautatieaseman Cafe Isabellasta.

Kahvila Aamurusko
Tammelan puistokatu 30–32
Tampere

ma–pe 06–18
la 07–18
su 08–18

Kotisivut: www.cafeaamurusko.fi
Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi