Ravintola Kastrup, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 5.11.2014

"Tästä voisivat muidenkin messukeskusten ruokalat ottaa oppia."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen messuillut ympäri Suomea todella paljon viime vuosina. Tampereella en ole juuri esittelypöydän takana ollut, koska täkäläisen messuhallin kirjamessut ovat olleet melko onnettomia, mutta ensiapuharrastuksen kautta paikka on kuitenkin tullut tutuksi. Olen viettänyt syksyllä ja alkutalvesta useita päiviä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa eli entisessä Pirkkahallissa ensiapupäivystäjänä.

Messureissuilla olen tottunut siihen, että vegaaniset antimet ovat yleensä onnettomia tai niitä ei ole. Tänä syksynä olikin melkoinen yllätys huomata, että Tampereen messuhallin Finnresta-ravintoloiden vegaanitarjonta on hyvää ja parhaimmillaan erinomaista.

Linjastossa ei ole tarjolla kasvisvaihtoehtoa, mutta keittiöstä kysymällä olen saanut jo kolme kertaa vegaaniruokaa ilman mitään kommelluksia. Syön useimmiten näytteilleasettajien Kastrup-ravintolassa, mutta samaa ruokaa pitäisi olla tarjolla kaikissa pisteissä.

Viime kerralla minulle tarjottiin chili sin carne, joka olisi kelvannut aivan hyvin ravintolaillalliseksi: villiriisipeti, soijasta ja sienistä tehty chilimuhennos, paahdettuja kauden juureksia kuten palsternakkaa ja herneenversosalaatti. Annos oli hämmentävän hyvä näissä olosuhteissa ja ehdottomasti hintansa väärti.

Tällä kertaa ruoka ei ollut ihan niin gourmeeta mutta todella hyvää lounaslinjaston mittapuilla, ja se ravitsi kunnolla koko messupäivän ajaksi. Riisin kanssa sain runsaasti hyvää tomaattista kastiketta, paahdettuja vihanneksia, kasvispyöryköitä sekä sienitäytteisen kaalikääryleen.

Salaattipöydän tarjonta ei ole kovin ihmeellinen, mutta mukavan lisän siitäkin saa annokseensa.

Kahvipuolellakin on makeaa syötävää, sillä gluteenittomat leivonnaiset ovat vegaanisia. Tarjolla on joskus munkkeja, joskus korvapuusteja, joskus molempia. Muovipussista mikrolämmitettävät leivonnaiset eivät ole kovin hyviä, mutta etenkin vapaaehtoispäivystäjän on mukava saada kahvi & pulla -lipullaan myös pullaa.

Tästä voisivat muidenkin messukeskusten ruokalat ottaa oppia.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ilmailunkatu 20
Tampere

Kotisivut: http://www.finnresta.fi/

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi