Star & Moonlight,
Tampere 19.11.2014

"Star & Moonlight jakaa jostain syystä ihmisiä intohimoisiin kannattajiin ja inhoajiin, ja minulta on kysytty monta kertaa mielipidettä sen lounaasta."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia. 

Aikanaan Star & Moonlight oli Koskikeskuksen takapihan kioskimaisessa kopissa, ja se sai pian uskollisen kannattajakuntansa ja hyvän maineen. Söin siellä varmaan vain kerran, joskin hain sieltä annoksen mukaan muutamaan otteeseen. Ruoka oli muistaakseni hyvää, mutta en luota muistikuviini niin paljon, että osaisin arvioida sitä tarkemmin niiden pohjalta. Joka tapauksessa paikassa oli viehättävä käsityöläismäinen tunnelma.

Monet vegaaniystäväni käyvät usein intialaisissa ravintoloissa lounaalla, mutta minä en ole koskaan oikein innostunut. Syön tämän tyylistä ruokaa mieluummin lista-annoksina, koska maut ovat usein monipuolisempia ja kasvisten rakenne parempi. Esimerkiksi iltapaikkana erinomaisen Bengol Curryn lounas ei minua juuri innostanut, joskaan en osunut vegaanin kannalta kovin hyvälle päivälle. Mutta tietysti useimmiten kohtuuhintaiset noutopöydät ovat mukava juttu, jos pitää käydä päivittäin jossain lounaalla. Useimmiten intialaisissa noutopöydissä on tarjolla 1–2 vegaanille sopivaa ruokalajia ja mahdollisuus hakea lisää, joten nälkäisille ne ainakin sopivat.

Kaupungissa on kuitenkin kolme Gopalia, joista saa saman makumaailman ruokaa, usein jotain muutakin ja aina paljon monipuolisemman aterian. Ceyhelayassa en ole ehtinyt käydä aikoihin, mutta parhaimmillaan senkin lounas peittoaa intialaisten ravintoloiden lounaat kevyesti, sen maut ovat monipuolisempia (vaikka olen kuullut myös monista huonoista kokemuksista). Swagathissa en ole myöskään käynyt pitkiin aikoihin, mutta sitä on kehuttu. Täytynee kokeilla.

Star & Moonlight jakaa kuitenkin jostain syystä ihmisiä intohimoisiin kannattajiin ja inhoajiin, ja minulta on kysytty monta kertaa mielipidettä sen lounaasta. Olin käynyt kokeilemassa iltalistaa pari kertaa, ja kokemukseni erosivat kuin yö ja päivä. Ensimmäisellä kerralla sain erittäin hyvän annoksen, hernekoftia minttukastikkella. Toisella kerralla sain ehkä huonoimman ravintola-annoksen ikinä: säilykeherkkusieniä ja pakasteherneitä täysin mauttomassa kastikkeessa. Ratkaiskoon lounaskokemus.

Tarjolla oli tummaa daalia sekä munakoiso-perunamuhennosta. Kummatkin ruuat olivat mausteisia mutta eivät yhtään tulisia. Tulisuutta sai halutessaan salaattipöydän chilikastikkeella, jossa oli potkua. Maustamistyyli oli vähän tylsä: mitkään maut eivät nousseet esiin vaan sekoittuivat taustahuminaksi, joka oli ihan okei mutta ei innostanut.

Munakoisokastikkeeseen oli saatu enemmän makua itse munakoisosta, joka oli osittain muhennettu tahnaksi kastikkeen joukkoon. Munakoison palat eivät sen sijaan olleen parhaimmillaan. Ne eivät suinkaan olleet pahoja, mutta niissä oli sellainen lievä kitkeryys ja nahkeus, joka munakoisoon joskus tulee parhaimmista yrityksistä huolimatta. Munakoison laatu nimittäin vaihtelee, minkä vuoksi hyväkään kokki ei saa sitä aina onnistumaan, minkä olen todennut useissa ravintoloissa.

Salaattipöytä oli onneton, joten tulin syöneeksi vain pääruokia ja hieman raakaa sipulia rapeutta saadakseni. Etenkin salaattipöydän takia tämä ei tuntunut hintansa väärtiltä. Voi olla, että Star & Moonlight on lihansyöjälle parempi lounaspaikka, joten en lähde kyseenalaistamaan paikkaa suositelleiden kokemuksia. Kasvisruuan ystävälle en kuitenkaan voi sitä suositella.

Star & Moonlight
Tammelan puistokatu 30–32
Tampere 

ma suljettu
ti–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–21

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi