Dong Bei Hu, Helsinki
7.1.2015
HUOM! MUUTTANUT!

"Itse munakoiso oli valmistettu hyvin, mutta korealainen chilikastike muistutti keskinkertaista, hieman liian makeaa barbecue-kastikketta aasialaisella vivahteella."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tapasin rakkaan ruokaa rakastavan ystäväni Helsingissä, ja ehdimme vihdoin vierailla tässä paljon kehutussa kiinalaisessa ravintolassa. Olin vilkuillut ruokalistaa sillä silmällä monta kertaa, koska se vaikutti kiintoisalta ja tuntui poikkeavan liiankin tutusta länsimaistetusta kiinalaisesta ruuasta.

Tilasimme munakoisoa korealaisessa chilikastikkeessa sekä tirisevää tofua pannulla. Annosten ulkonäkö lupasi hyvää: kastikkeessa lilluvan kasan sijaan saimme selkeästi asetellut annokset, jossa pääraaka-aine oli etusijalla. Munakoiso oli leikattu pitkiksi paksuiksi suikaleiksi ja tarjoiltu kastikkeella peitettynä salaatin kanssa, tofuviipaleet todellakin tirisivät valurautapannulla kuumassa sipulisessa kastikkeessa. Mieleeni tuli välittömästi West Lake Tea House, jossa olen ehtinyt käydä uudelleen edellisen arvioni jälkeen, ja joka on tällä hetkellä ehdottomasti ravintolasuosikkieni kärkijoukossa. Dong Bei Hun annokset olivat kuitenkin astetta krouvimman näköisiä, eivätkä tuoksut olleet yhtä huumaavia.

Munakoisoannos olikin osittain pettymys. Itse munakoiso oli valmistettu hyvin, mutta korealainen chilikastike muistutti keskinkertaista, hieman liian makeaa barbecue-kastikketta aasialaisella vivahteella. Olen tehnyt korealaista ruokaa itse, ja pidän hapatetun gochujang-chilitahnan mausta. Korealaista ruokaa tarjoavassa Makki Makkissa sain gochujang-pohjaista samjang-kastiketta, jossa tuo hapatettu chili on parhaimmillaan. Nyt sen ominaismaku oli hävinnyt liki kokonaan liian makeuden ja hieman ketsuppimaisen happamuuden alle. Olen joskus ostanut ”aasiakaupasta” korealaista barbecue-kastiketta, joka oli samanlainen pettymys, mutta se oli silti ehkä parempaa.

Pienellä muokkauksella annos olisi kuitenkin toiminut. Salaatin joukossa oli tuoretta korianteria, ja kun sitä sai mukaan, kastike maistui huomattavasti paremmalta. Jos annoksessa olisi West Lake Housen ihanan munakoisoannoksen tapaan ollut kunnolla korianteria, se olisi korjannut kastikkeen puutteita.

Tofuannoksen kastike sen sijaan oli onnistunut: paahteinen sipuli ja runsas valkosipuli toimivat hyvin yhteen. Leivitetty ja paistettu tofu oli sellaista pehmeää, liki silkentofumaista laatua, jossa tofun hera maistuu aavistuksen liikaa, mutta kastikkeen ja siinä olevien chilipalasten kanssa se oli hyvää.

Vaikka tämä kokemus oli osittainen pettymys, on Dong Bei Hu silti huomattavasti peruskiinalaista ravintolaa kiinnostavampi. Totesimme, että se olisi varmasti parhaimmillaan pienellä seurueella niin, että pöytään tilataan useita annoksia, jotta maut pääsisivät tukemaan toisiaan. Silti itse menen paljon mieluummin melko lähellä olevaan West Lake Tea Houseen, jos satun tuonne päin ja tekee kiinalaista mieli.

Dong Bei Hu
MUUTTANUT! NYT Vuorikatu 20
Helsinki

ma–pe 11–23
la 12–23
su 14–22

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi