Habibi Deli,
Helsinki 11.12.2014 LOPETTANUT

"Minulla oli hirvittävä nälkä, ja rulla meni yhdessä hujauksessa. En usko silti menettäneeni arvostelukykyäni nälän vuoksi. Oli se hyvää."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Törmäsin Habibi Deliin aikanaan lehtijutussa, joka käsitteli laadukkaiden falafelien läpilyöntiä Helsingissä. Taisin kuulla Fafa’sistakin silloin ensimmäisen kerran. Siellä olen käynyt monta kertaa, mutta Habibiin ei ole tullut poikettua, vaikka olen kulkenut useasti sen ohi. Tällä kertaa olin luennon jälkeen väsynyt ja todella nälkäinen, etsin ruokapaikkaa ja ilahduin, kun kulman takana ollut Habibi palasi mieleeni.

Paikan ulkoasu on kirkas, suorastaan pastellisävyisen räikeä, eikä valikoima smoothieineen osu tavalliseen kebab- ja falafelpaikan muottiin. Falafelannoksia näkyi kuitenkin olevan tarjolla mukavasti, ja rohkaisevaa oli se, että tiskillä sana ”vegaani” ei herättänyt hämmennystä vaan tottuneen murahtavan nyökkäyksen.

Tilasin rullafalafelin, koska se on usein hyvä testi. Tällä kertaa en saanutkaan sitä tuttua hieman liian paksua ja sitkeää pizzapohjamaista leipää tylsällä salaatilla. Habibin leivät ovat ohuita mutta tarpeeksi sitkaisia, paahdettuja kunnon ohutleipiä, joita saa hyvin harvoin. Falafelrulla oli kääritty ihanan tiiviiksi ja tiukaksi niin, että se ei hajonnut mössöksi tai valunut vaan piti muotonsa viimeisiin puraisuihin asti.

Falafelitkin oli selvästi tehty paikan päällä. Ne olivat rapeita ja sisältä mehukkaita mutta hyvin tummia, toisin kuin useimmat tuoreet falafelit. Ne eivät tuntuneet imeneen liikaa öljyä (mikä muuttaa väriä) ja maistuivat muhevilta, joten ehkä niissä oli käytetty kikherneen sijasta tai lisäksi tummia härkäpapuja, jotka kuuluvat moniin perinteisiin resepteihin. Joka tapauksessa ne olivat hyviä. Eivät Fafa’sin veroisia, mutta ehdottomasti parhaasta päästä.

Rullassa oli tahinakastiketta ja runsaasti vihanneksia, jotka oli levitetty tasaisesti niin, että joka puraisulla sai kaikkea. Vihannesvalikoimassa ei ollut mitään yllättävää tai erityistä, joskin tuoreen korianterin maku tuntui mukavasti. Tietysti kuten aina, vegaaniversio kärsii kastikkeiden puutteesta. Lautasella oli kuitenkin kasa talon hummusta, joka auttoi tuomaan kosteutta ja maistui oikein hyvältä.

Minulla oli hirvittävä nälkä, ja rulla meni yhdessä hujauksessa. En usko silti menettäneeni arvostelukykyäni nälän vuoksi. Oli se hyvää.

Habibi Deli
Mannerheimintie 20 A (Forum)
Helsinki

ma–to 10–21
pe 10–05
la 11–05
su 11–20

Kotisivut: http://habibideli.fi/
Facebookissa: https://www.facebook.com/habibideli

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi