Vegaanisia voiteita suoraan luonnosta

Sylvin toimitus testasi vegaanisen luonnonkosmetiikan tehon.

Sylvi testasi luonnonkosmetiikan vegaanisimmat vaihtoehdot. Mukana hauskoja uutuuksia sekä liki historiallisia kaunistumisen keinoja.

 

Skin Blossom
Gentle Face Wash (150 ml) ja Reviving Eye Cream (15 ml)

Testaaja: Nainen, 35 vuotta, rasvoittuva sekaiho

 ★★★☆☆ 

Sarjan kaikilla tuotteilla on Soil Associationin sekä Vegan Societyn sertifikaatit, eli ne ovat aitoa ja turvallista luonnonkosmetiikkaa, eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia. Tuotteita ei ole myöskään testattu eläimillä.

Tuotteet ovat hygieenisissä ja sopivasti annostelevissa, kauniin metsänvihreissä pumppupulloissa.

Puhdistusaineen luvataan sopivan kaikille mutta erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle, jollainen minulla onkin. Pieni määrä tuotetta puhdistaa vaahtoutuessaan ihon hyvin – myös meikin – eikä jätä kiristelevää tunnetta. Tuote hillitsee selkeästi myös rasvoittumista ja edesauttaa terveellisen hehkun syntymistä iholle, tämän näkee jo parin viikon säännöllisen käytön jälkeen. Se tuoksuu miedosti mm. laventelille. Tuote on todellakin hintansa arvoinen – vaihtelee 10–12 euron välillä riippuen myyjästä.

Silmänympärysvoide joutui todelliseen testiin, sillä minulla oli testijakson aikana useita unettomia öitä. Se lupaa ”vähentää turvotusta, kosteuttaa kuivaa ihoa ja vaalentaa tummia silmänalusia”. Valvomisen aiheuttamaa turvotusta voide ei kyllä täysin laskenut eikä myöskään merkittävästi vaalentanut silmänalusia. Tuoksu on melko mitäänsanomaton, mikä ei ole huono asia. Se kosteuttaa ja tuntuu tarpeeksi hoitavalta. Tuote on silmänympärysvoiteeksi erityisen edullinen, vain noin 9–11 euroa.

 

Mia Höytö Cosmetics

Testaaja: Nainen, 39 vuotta, sekaiho

 ★★★★☆ 

Mia Höytö Cosmetics on ekosertifioitu, kotimainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteista testasin Kaunis­-puhdistusgeeliä ja Säihke­-kasvovettä. Siinä missä koko tuotesarjan nimi herätti luottamusta, yksittäisten tuotteiden nimet sopisivat Barbie-kosmetiikkalinjalle. Pakkaukset ovat kuitenkin hillittyjä ja apteekinvalkoisia. Ainoastaan ohuet kultaviivat viittaavat luksukseen.

Eniten pidän tuotteiden koostumuksesta. Alle sormenpään kokoinen nokare Kaunis­-geeliä vaahtoutuu koko pärstän peseväksi aineeksi. Liukas vaahto jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi, puhtaan kimmoisaksi vaan ei kuivaksi. Tuoksu on melko neutraali, lähempänä asiallista kuin makeaa.

Säihke-­kasvovettä käytin laiskuuttani vain joka toinen päivä. Vika ei ole itse tuotteessa, joka sekin muodosti miellyttävän vaahdon mutta ei jättänyt ihoa märäksi. Näytän punakalta jälkiteiniltä kuten ennenkin. Iltaisesta kasvojenpuhdistuksesta on tullut kuitenkin ihan miellyttävä rutiini, vaikka aina en jaksakaan läträtä kasvoveden kanssa.

miahoyto.com

mia höytö

 

Flow­

Testaaja: Nainen, 28 vuotta, herkkä ja kuiva iho

mustikkakasvosaippua

Mustikka kasvosaippua

 ★★★☆☆ 

Seka­iholleni saippua toimi varsin moitteettomasti syksyllä, kun pakkaset eivät vielä kuivattaneet ihoa. Pesi lempeästi mutta tehokkaasti, ­silmämeikkiin tosin tarvittiin järeämpiä aineita. Mutta ilmojen viilennyttyä kuivaa ihoani kiristi pesun jälkeen, vaikka pakkauksessa erityisesti luvattiin ettei näin kävisi. Ihoni on verrattain hyvä, lukuunottamatta kerran kuussa keskelle otsaa, leukaa tai nenääni ilmestyvää jättimäistä finniä. Sen ilmestymistä ei tämäkään saippua onnistunut estämään.

Saippuan tuoksu on mieto ja mitäänsanomaton, pakkaus niin ikään samaa sarjaa. Mikään pakkauksessa ei viehätä esteettistä silmääni, eikä vaikutelmaa vähennä itse kasvosaippuan formaatti. Pakkauksessa ohjeistetaan, että palasaippuaa tulisi säilyttää alustalla, josta vesi valuu pois. Ei tullut alustaa varta vasten hankittua, joten saippua muuttui ajan myötäsiniseksi limapalaksi. Lisäksi saippua kirveli silmiä, ominaisuus, joka vähensi kasvojenpesunautintoa entisestään.

Suosittelen saippuaa sekaihoisille. Tuote on vegaaninen ja luomu.

Screen Shot 2015-01-20 at 22.24.12

Hilla Anti-Age kasvoseerumi

 ★★★★★ 

”Elvyttävä tehohoito kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle”, luvataan pakkauksessa. En tiedä, missä iässä anti­-age­tuotteita on tarkoitus alkaa käyttää, mutta jos ne ovat näin ihania, aloitan käytön mielelläni jo näin alle 30-­vuotiaana. Vaikuttavia aineita ovat lakan ja mustaherukan siemenöljyt, arganpensaan siemenöljy ja nerolin eteerinen öljy.

Öljyseerumi on niin tehokas, etten tarvinut kuin pari tippaa illalla kasvoille. Sitä voi käyttää aamuin illoin, mutta niin usein käytettynä ihostani tuli liian rasvainen ­ talvipakkasillakin. Ennen kaikkea tämä on ylellisyystuote: ei ehkä järin tarpeellinen, mutta niin herkullisen tuoksuinen ja tuntuinen, että haluan valehdella itselleni tarvitsevani tätä. Kirkkaasta pienestä purkista näkyy niin viekoittelevasti keltainen öljy, että se piti jättää vessan hyllylle esille. Ihanuutta lisää pipetti, jolla öljyä annostellaan.

Suosittelen kuivasta ihosta kärsiville, ja iholle, joka kaipaa piristystä talveen. Tuote on vegaaninen ja luomu.

Ruusuvesi

 ★★★★★ 

Käytin ruusuvettä kasvovetenä, mutta pakkaus kertoo sen sopivan myös kevyen meikin puhdistukseen. Sopii kaikille ihotyypeille, mutta lupaa hoitavansa erityisesti ”kuivaa, herkkää, couperoottista ja ikääntyvää ihoa.”

Herkkä ja kuiva ihoni pitikin tuotteesta. En ole ikinä pitänyt hirveästi ruusun tuoksusta. Mutta johtuneeko luomusta, tässä ei tuoksu ole niin tunkkainen, pikemminkin raikas ja miellyttävä. Ruusuvesi on piristävä ja ihanan kevyt kosteuttaja kasvojenpesun jälkeen, aamuin illoin. Pullo on käytännöllinen ja katseenkestävä. Suosittelen kaikille, jotka etsivät kevyttä kasvovettä piristämään ja kosteuttamaan ihoa. Tuote on luomu ja vegaaninen.

www.flowkosmetiikka.fi

 

inkuto_organic_facial_serum_web

Inkuto

Testaaja: Nainen, 49 vuotta, normaali, hieman pintakuivuuteen taipuvainen iho

Inkuto on ghanalaisen Edem Agbekey­Taylorin perustama kosmetiikkafirma. Tuotteet valmistetaan Suomessa, mutta raaka-aineet, kuten sheavoi, toimitetaan Agbekey ­Taylorin kotimaasta Ghanasta, jossa hän työllistää paikallisia naisia raaka-­aineiden viljeilijöinä ja kerääjinä. Inkuton ihon­ ja hiustenhoitotuotteet ovat luonnonmukaisia, reiluja ja käsintehtyjä eivätkä ne sisällä kemikaaleja tai parabeeneja.

Nutritive organic facial serum (vegaaninen, ekosertifioitu)

 ★★☆☆☆ 

Tuotteen lupaus: Nuorekas ulkonäkö. ”Orgaaniset tehoaineet” auttavat ehkäisemään ryppyjen muodostumista. Ikääntymisen vaikutustenkin pitäisi kääntyä. Inkuton ravitseva seerumi on suunnattu kypsemmälle iholle, joten minä lähes viisikymppisenä lienen kohderyhmää.

Olen käyttänyt seerumeita siitä lähtien, kun niitä keksittiin ryhtyä markkinoimaan ikääntyville naisille. En usko lupauksiin juonteiden madaltumisesta, mutta heleyttäviä ominaisuuksia seerumilta toivon jo senkin vuoksi, että vaikutus on välittömästi todennettavissa. Tässä tuotteessa en sellaista ominaisuutta havainnut.

Pelkistetty pakkaus ei tue lupausta ylellisyydestä vaan päinvastoin antaa ehkä jopa hieman kotikutoisen vaikutelman. Mutta mikäpä siinä, kun pakkauskoko on erittäin riittoisa (50 ml). Käytin tuotetta kahden kuukauden ajan aamuin illoin, joskus voiteen alla, joskus sellaisenaan. Tänä aikana en huomannut nuorekkuuden lisääntyneen muuten kuin uusien lappuhaalareideni myötä. Eipä tuote myöskään ärsyttänyt herkkää ihoani.

Öljymäinen seerumi tuntui liian tuhdilta normaalille, pintakuivuuteen taipuvaiselle ihotyypilleni, mutta kuivalle talvi­-iholle tuote lienee omiaan. Seerumi on tuoksuton, mikä miellyttänee monia. Itse tunnustaudun hajustettujen tuotteiden ystäväksi.

Suosittelen konstailemattomalle, vintage­ikäiselle, kuivaihoiselle maailmanparantajalle, joka ei kaipaa ihonhoitotuotteeltaan ihmeitä tekeviä vaikutuksia tai erityistä luksusta.

Ultra­moisturising hyaluronic cream. Anti­wrinkle facial system. (vegaaninen)

 ★★★★☆ 

Lupaus: pehmeämpi, tasaisempi ja nuorekkaamman näköinen iho.

Huh! Siinäpä tekninen ja toiveita herättävä nimi kasvovoiteelle. Pakkauskin on melko pieni (30 ml) mikä lisää oletusta tuotteen vakuuttavuudesta ja erityisen voimallisesta tehosta (niin se vaan menee).

Erittäin miedosti, jopa hienostuneesti, hajustettu voide on koostumukseltaan miellyttävän pehmeää ja täyteläistä. Siltikin käytin voiteen alla seerumia, koska yksinään se ei varsinkaan iltaisin tuntunut tuovan riittävää kosteutusta pintakuivalle iholleni. Ei liene yllätys, että mitään muutoksia en ihossani parin kuukauden aikana havainnut. Silti voisin hyvin kuvitella hankkivani voidetta tulevaisuudessakin, koska koostumukseltaan se sopi iholleni juuri toivotulla tavalla.

Suosittelen yli 40-­vuotiaalle normaali­- tai kuivaihoiselle, arjen ylellisyyttä tavoittelevalle maailmanparantajalle.

www.inkuto.com

 

Nafha

Testaaja: Nainen, 30 vuotta, pintakuiva ja atooppisuuteen taipuvainen iho

Huile d’Argan

 ★★★★★ 

Luomuarganöljyä oli ilo kokeilla. Pullo on suuri, varustettu pumpulla ja pakkauskoko on todella riittoisa ja tuote on 100 % arganöljyä. Olen käyttänyt öljyä päivittäin, lähinnä kasvoille, mutta myös iholle ilmestyviin atopialäikkiin. Toimii! Öljy tuntuu mukavalta, kosteuttaa hyvin, tuntuu tasoittavan ihon rasvoittumista ja auttoi myös niihin atooppisiin kohtiin. Ainoa miinus tulee öljyn tuoksusta, joka on vähän ankea. Mutta toisaalta kun kyseessä on nähtävästi hajusteeton tuote, niin annan anteeksi.

Soft Facial Scrub

 ★★★★★ 

Pehmeä kuorintavoide, pääsee kosmetiikkakaappini pysyväksi asukkaaksi. Kuorinta on ihanan pehmeä ja hienorakeinen kuorinta, mutta kuitenkin tehokas ja riittoisa. Kuorinta ei kuivattanut tai kiristellyt pintakuivaa ihoani, mistä sille tulee erityismaininta. Tuoksu oli mukavan mieto ja koostumus mukava. Myös perheen partasuu tykästyi tähän tuotteeseen, suosittelen tätä lämmöllä myös miehille.

NAFHA Eye and Lip Smoothing Care

 ★★★☆☆ 

Sarjan kiinteyttävä silmän- ja huultenympärysvoide oli testissä minun kannaltani vähän turha. Olen sellaista tyyppiä, joka haluaa kaiken yhdestä purkista, enkä mitenkään jaksa ylläpitää kovin monimutkaista kauneusrutiinia. Kätevään pumppupulloon pakattu tuote on kuitenkin hyvin imeytyvä ja tuoksultaan mieto (jotain mausteisen ja kukkaisen välimaastosta), joten ehkä vielä yritän opetella käyttämään sitä – ainakin silmien ympärille.

www.luonnonkosmetiikka.fi/tuotesarjat/nafha

nafha

 

Hurraw!-huulirasvat

Testaaja: Nainen, 29 vuotta, herkät pusuhuulet

 ★★★★☆ 

Ensimmäisenä on tunnustettava oma huulirasva-addiktioni. Noin, nyt kun se on tehty, voin paljastaa vielä olevani aivan jumalattoman nirso sen suhteen, mitä turpavärkkini ympärykseen suostun kosteuttajaksi hieraisemaan. Siksi jokseenkin massiivinen Vitalis-purkki on kulkenut mukanani vuosikausia.

Monia muita rasvoja olen tullut vuosien mittaan testanneeksi, mutta aina jokin on ollut vialla: rasva on liian tönkkö, imeytyy huonosti, paakkuuntuu huulilla, ei kosteuta tarpeeksi, maistuu pahalta, haisee kummalliselta, tai ongelmaksi on muodostunut jokin muu seikka, kuten epäkätevä pakkaus.

Sain testattavakseni vegaanisista Hurraw!-huulirasvoista sitruunan, kookoksen, vaniljan ja kanelin.

Huulirasvat ihastuttivat pakkauksillaan: kätevän kokoiset pikku pötkylät istuvat käteen mukavasti, ja toimintamekanismi on kätevä ja miellyttävä. Huulirasvojen koostumus on erinomainen: hieman kiiltävä, hyvin levittyvä ja miellyttävän tuntuinen huulilla. Erityisplussaa herkullisesta ja aidosta tuoksusta.

Suosikikseni neljästä testikappaleesta valikoitui sitruunahuulirasva, sillä sen raikas ja makea tuoksu sai hyvälle tuulelle. Myös kaneli ja kookos ansaitsevat erityismaininnan, mutta kaneli jäi vähemmälle käytölle, sillä se aiheutti kutinaa huulissa. Kanelihuulirasvan pakkauksessakin tosin varoitellaan, että se saattaa aiheuttaa ärsytystä, eikä kanelin tuhti tuntuma tuntunut sopivan herkälle hipiälleni.

www.hurrawbalm.com

Screen Shot 2015-01-20 at 23.41.28

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , , ,

Kommentoi