Happiness Thai ja Sushi Buffet, Helsinki,
9.1.2015 LOPETTANUT

"Ei tästä mitään suosikkiravintolaa saa tekemälläkään, mutta lounaspaikaksi Happiness täyttää oikein hyvin tehtävänsä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

PÄIVITYS 18.2. 2017 Valitettavasti ainakaan osa ravintolan ruoista ei ole vegaanisia, sillä niissä käytetään kalalastiketta.

Minulla oli pitkähkö sushitauko, sillä onnistuimme syömään vaimon kanssa ravintolassa niin huonoa sushia viime kesänä, että ajatuskin kuvotti. Tampereella ei ole tarjolla laadukasta ja monipuolista kasvissushia, joten ulkona syömistä tuo ei haitannut. (Marusekissa en ole käynyt monien pettymysten vuoksi vuosiin, eikä listalla näytä olevan nykyään juuri mitään kasvissyöjälle.) Sen sijaan harmitti, että kotonakaan ei ole tehnyt mieli pyöritellä susheja tuon kuvottavan ravintolakokemuksen jälkeen, vaikka vaimoni on siinä taitava.

Tapasin ystäväni pikaisella työlounaalla Tieteen päivien aikaan, ja jotain syötävää piti keksiä Helsingin yliopiston liepeiltä. Olimme käyneet joskus aiemminkin Kaisaniemen metroaseman (eli nykyään Helsingin yliopiston aseman) tunnelissa olevassa Happiness-buffetissa. ”Thai ja Sushi buffet” ei kuulosta parhaalta tavalta totuttautua sushien makuun uudelleen, mutta päätin kuitenkin kokeilla.

Tarjolla oli yllättävän laaja valikoima vegaanisia susheja: kurkku- ja porkkanamakeja, avokadolla kuorrutettuja kurkku- ja porkkanauramakeja, merileväisiä gunkan-makeja sekä avokado-nigirejä. Inari-sushien vegaanisuutta en jaksanut alkaa tarkistaa, sillä joissain paikoissa tofukuoren valmistukseen on käytetty kananmunaa, mutta toisaalta en juuri pidäkään siitä.

Sushit olivat miellyttävä yllätys. Riisi oli tällä kertaa oikein hyvää, avokado oli hyvälaatuista ja etenkin merileväsushit suorastaan erinomaisia. Taso kyllä vaihtelee, eli meillä oli hyvää onnea, mutta 11 euron buffetissa tämä on joka tapauksessa oikein hyvä valikoima kasvissyöjälle.

Koska lounaskooma oli saatava, söin myös jonkin verran thaibuffetin ruokia. Tarjolla oli kaksi tofuannosta. Toinen oli vähän vastenmielistä pesusienitofua mauttomassa kastikkeessa, mutta toinen oli ihan okei perusruokaa, hyvärakenteista tofua soijapohjaisessa kastikkeessa. Kylkeen otin tavan vuoksi tukkukauppakevätkääryleitä, jotka ovat aina pettymys, mutta ei niitä voi olla syömättä.

m_Happiness2

Salaattipöydästä löytyi myös yllätys: riisinuudelisalaatti, jossa oli buffetruuaksi yllättävän paljon thaimaalaisia makuja.

Ei tästä mitään suosikkiravintolaa saa tekemälläkään, mutta lounaspaikaksi Happiness täyttää oikein hyvin tehtävänsä.

Kiitos myös sushikammon taittamisesta. Jospa taas alkaisi kotona kunnon sushitalkoot.

Happiness Thai Buffet
Kaisaniemen metroasema
Helsinki

ma–pe 10.30–20
la–su 12–19

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi