Hella ja Huone Deli, Tampere,
16.1.2015

"Erityisesti pitää mainita se, että oliiviöljy imeytyi hyvin leipään eikä valunut lainkaan take-away-pussin paperiin, joten voileivän pystyi syömään siististi junassa."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen valittanut pitkään siitä, että Tampereen rautatieasemalta ei saa vegaanista junaevästä, eikä oikein sen liepeiltäkään. Tilanne parantui jonkin verran, kun sain tietää Aamuruskon vegaanisesta tarjonnasta, Forget-Me-Not aukesi ja muistin taas Taco Housen vuosien takaa.

Toki kaupasta voi aina ostaa evästä, ja on noilla tienoilla salaattipaikkoja. Olen kuitenkin voileipämies. Kunnon eväs juna- tai automatkalle on voikkari. Äiti, saako jo syödä voileivän? Söin jo. Syön aina heti.

Etsin kiireisenä ja turhautuneena kahvilaa, josta saisin soijalatten mukaani, ja asemakahvilan myyjä neuvoi lopulta Hella ja Huone Deliin. Soijalattea löytyikin. Olin aikanaan Delin auetessa kysynyt tilauksesta tehtävistä voileivistä, mutta silloin kaikki leivät tehtiin muualla eikä säätäminen onnistunut. Kysyin nyt silti varmuuden vuoksi. Yllätyksekseni sain kuulla, että vegaanisia leipiä on joskus valmiina tiskilläkin. Nyt ei ollut, mutta minulle tehtiin sellainen tilauksesta.

Otin puolikkaan leivän, sellaisen ison sämpylän kokoisen palan rapeakuorista tummaa maalaisleipää. Tavallisesti levitteeksi olisi ollut oliivitapenadea, mutta se oli päässyt loppumaan. Sen sijaan leipä kostutettiin oliiviöljyllä. Erityisesti pitää mainita se, että oliiviöljy imeytyi hyvin leipään eikä valunut lainkaan take-away-pussin paperiin, joten voileivän pystyi syömään siististi junassa. Väliin tuli salaattia, tuoretta kurkkua, pulikuivattua tomaattia sekä paistettua kesäkurpitsaa ja munakoisoa.

Proteiinia leivässä ei siten juuri ollut, mutta ei aina tarvitsekaan. Leivän voimalla selvisi reissusta vallan mukavasti, etenkin kun laukussa sattui olemaan läheisestä Runsaudensarvesta ostettu vegaaninen ”snickers”-patukka.

Hella ja Huone Deli
Rautatienkatu 27
(Rautatieaseman uuden tunnelin vieressä)
Tampere

ma–pe 6.30–20
la 10–18
su suljettu

Kotisivut

Facebook

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi