Inez, Tampere
4.2.2015
BUFFET LOPETETTU

"Hummusta, munakoisotahnaa, paprikatahnaa, harissaa, taateli-manteli-couscousia, raikasta bulguria, punajuuria, artisokansydämiä, suolattuja kurpitsansiemeniä ja marinoituja oliiveja."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

On ihanaa päästä muuttamaan mieltään ravintolasta. Koin aikoinaan tapasravintola Inezissä niin monta pettymystä, että en käynyt siellä moneen vuoteen. Ensimmäisellä vierailulla ruoka oli kiinnostavaa – joskin vegaanista tarjontaa oli tapaslistalla vähän, kuten edelleen. Sitten taso kuitenkin laski kuin hevosen häntä. Tosin sanottakoon, että hyviä vegaanisia tapaksia ei saa juuri missään. Alkuaikojen Tampereen Veganissimon tapaslista oli oikein hyvä, ja helsinkiläinen Kombo on erinomainen. Muutoin kasvistapaukset tapaavat olla pääosin luokattomia, afterthought toisensa perään.

Sain kuitenkin kuulla jokin aika sitten Inezin uudesta espanjalais-pohjoisafrikkalaisesta lounaspöydästä, jota useampikin arvostelija kehui kovasti. Tuttujen suositukset karistivat epäilykset ja ennakkoluulot, ja tapasin rakkaan ystäväni kokoustekosyyllä Inezissä. Tapasaterian sijaan tarjolla oli monipuolinen salaattipöytä.

Olin nähnyt arvioissa kuvia buffetin valikoimasta, joten tiesin mitä odottaa. Tarjolla oli erilaisia kasvistahnoja, pähkinöitä, kuivahedelmiä, marinoituja vihanneksia ja kuivahedelmiä. Salaattibuffetin ja lounaskeiton yhteishinta on 10 euroa, ja tällä kertaa keittokin sattui sopimaan vegaanille. Leipänä oli focacciamaista yrttileipää sekä durumjauhosta leivottuja ohutleipiä, joita sai lämmittää lämpölevyllä.

Lautaselleni eksyi hummusta, munakoisotahnaa, paprikatahnaa, harissaa, taateli-manteli-couscousia, raikasta bulguria, punajuuria, artisokansydämiä, suolattuja kurpitsansiemeniä ja marinoituja oliiveja. Liki kaikki oli hyvin valmistettua, ja etenkin couscous ja kurpitsansiemenet ihastuttivat. Punajuuret olivat jääneet hieman liian napakoiksi, ja paksu harissatahna ei oikein sopinut minkään kanssa – se oli sellaista tummanpunaista vahvaa versiota, joka on hyvä jugurttikastikkeiden maustamiseen tai pintamaustamiseen, ei niinkään lisukkeeksi. Se ei ollut liian tulista, mutta harissan muut ominaismaut eivät päässeet esille.

m_Inez2

Ainoa pettymys oli päivän kikherne-tomaattikeitto. Siihen oli jäänyt säilyketomaatin ”purkin maku”, tomaatin happamuus, jota ei ollut taitettu millään makealla. Keiton aineksissa ei ollut moittimista, mutta se oli jäänyt vain viimeistelemättä, ja se jäi siksi vähän laitosruokamaiseksi. Tosin olen ollut kaksi vuosikymmentä tomaatinviljelijöiden tyttären kanssa naimisissa, joten olen tomaatin suhteen aika tarkka. Ystäväni söi keittoa hyvällä halulla.

Salaattipöytä olisi kuitenkin ollut yksinäänkin riittävä, enkä oikeastaan edes kaivannut keittoa. Tampereella lähin vertailukohta ovat kai kolmen eri Gopal-ravintolan lounaspöydät. Gopalien ruoka on tietysti monipuolisempaa, ja yleensä se on kokonaisuudessaan mielenkiintoisemmin tehtyä. Ei Inez ihan niiden tasolle nouse. Toisaalta Inezissä ruokaa ei osteta painon mukaan, vaan santsata saa. Ainakin minunlaiselleni syöjälle runsasateria olikin erittäin edullinen. Vallan mieluisa vaihtoehto siis.

Inez Tapas Bar Sidreria
Pellavatehtaankatu 19
Tampere

ma 11–14
ti–to 11–14, 16–23
pe 11–14, 16–02
la 16–02
su suljettu
(Lounas ma–pe 11–14)

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi