Natural Flavour Tea House, Helsinki
19.1.2015 LOPETTANUT

"Teehuone ja dim sum -ravintola on auennut Aikataloon, Mikonkadun puoleiseen käytävään. Se on rauhallinen ja mukavasti sisustettu teekauppa, jossa tuntee olevansa ihan jossain muualla."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin juuri ehtinyt innostua Ho’s Foodin dim sumeista kun sain kuulla, että Helsingin ydinkeskustastakin saa vegaanisia mykyjä. Teehuone ja dim sum -ravintola on auennut Aikataloon, Mikonkadun puoleiseen käytävään. Se on rauhallinen ja mukavasti sisustettu teekauppa, jossa tuntee olevansa ihan jossain muualla.

Ruokien vegaanisuuden selvittämisessä ei ollut mitään ongelmia, sillä jokaisen annoksen kohdalla ruokalistaan oli merkitty ainesluettelo. Päätin kokeilla höyrytettyjä mykyjä, ruohosipulia sekä sientä ja tofua.

Juomaksi otin päivän teen. Appelsiini-omenatee, jossa oli suuria palasia tuoretta hedelmää, oli minulle turhan makea kokemus, mutta ihan hyvää se varmasti oli sellaiseen makuun. Minulle olisi varmaan sopinut paremmin kuuma pannullinen pikimustaa teetä.

Pöytään tuli kaksi höyrytysastiaa, kummassakin puolen tusinaa mykyä. Kummatkin olivat herkullisia. Eivät ne Ho’s Foodin tasolle yltäneet, ja paikka on muistaakseni jonkin verran kalliimpi. Ei se kuitenkaan haittaa – kivenheiton päässä asemalta saa vegaanisia mykyjä!

Isoon nälkään tätä paikkaa ei voi suositella, pikemminkin seuralliseen naposteluun. Tusina mykyjä teen kanssa maksoi noin viisitoista euroa. Listalla olisi ollut kyllä samaan hintaan keitto, joka saattaa sopia nälkäiselle paremmin.

Natural Flavour Tea House
Mikonkatu 8
(Aikatalon käytävä)
Helsinki

ma–pe 11–21
la 12–21
su 12–18

Kotisivut

Facebook

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi