Edelleen Alice

"Sairauden karummat oireet, kuten aggressiivisuus ja vainoharhaisuus, jäävät uupumaan."

(Still Alice, USA–Ranska 2014)
O: Richard Glatzer, Wash Westmoreland
N: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth
S
Ensi-ilta 20.3.2015

 ★★★☆☆ 

Julianne Mooren näyttelemä professori sairastuu Alzheimerin tautiin kevyessä jenkkidraamassa.

Lingvistiikan professori Alicen (Julianne Moore) elämä on täydellistä. Hän työskentelee unelma-ammatissaan. Hänen professorimiehensä John (Alec Baldwin) on älykäs ja sympaattinen. Pariskunnalla on kolme lahjakasta lasta: Lydia (Kristen Stewart), Anna (Kate Bosworth) ja Tom (Hunter Parrish). Onneen alkaa repeillä railoja, kun Alicen 50-vuotispäivä lähestyy. Hän alkaa unohdella sanoja, paikkoja ja esineitä. Perusteelliset lääketieteelliset tutkimukset paljastavat, että Alice sairastaa nuoresta iästään huolimatta Alzheimerin tautia.

Työpari Richard Glatzerin ja Wash Westmorelandin ohjaama draama Edelleen Alice perustuu amerikkalaisen aivotutkijan Lisa Genovan samannimiseen hittiromaaniin. Vuonna 2007 ilmestynyt teos suomennettiin vuonna 2010, ja siitä ilmestyi vastikään pokkaripainos.Filmatisoinnin ongelma on pinnallisuus. Henkilöt ovat niin virheettömiä, että heihin on vaikea samastua. Ainoa särö on Alicen suhde nuorempaan tyttäreensä. Lydia ei toteuta äitinsä urahaaveita. Alzheimerin tautia ohjaajat kuvaavat yhtä pintapuolisesti. Sairauden karummat oireet, kuten aggressiivisuus ja vainoharhaisuus, jäävät uupumaan.

Julia Robertsia, Michelle Pfeifferia, Diane Lanea ja Nicole Kidmania mahtaa ketuttaa, sillä he kieltäytyivät elokuvan pääosasta. Julianne Moore palkittiin suorituksestaan Oscarilla.

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi