Swagath, Tampere
19.2.2015
LOPETTANUT

"Daalissa oli linssien ja mustasilmäpapujen lisäksi kikherneitä, ja se olikin hyvin täyteläistä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Arvioin taannoin intialaista ruokaa tarjoavan Nanda Devin lounaan ja lupasin katsastaa myös ”sisarravintola” Swagathin. Pari kuukautta meni ennen kuin sain aikaiseksi käydä siellä. Seurana oli rakas pikkuveljeni ja hänen vaimonsa. En ollut käynyt nykyisessä Swagathissa kuin kerran ystävän syntymäpäiväjuhlissa, ja edellisessä paikassa Tuomionkirkonkadullakaan en ollut käynyt kuin pari kertaa. Olin kuitenkin kuullut lounaasta paljon hyvää, ja Gastropapu-blogin pitäjäkin tuntui pitäneen.

Ravintola oli puolilta päivin tupaten täynnä, mutta onneksi meille vapautui juuri sopivasti pöytä. Tarjoilija opasti minua ystävällisesti annosten vegaanisuudessa. Kuten Nanda Devissä, tarjolla oli pakora-pyöryköiden lisäksi kahta vegaanista kasvisruokaa, papudaalia ja kasvismuhennosta. Lisäksi oli salaattia sekä kahta lisuketta: mangochutneyta ja tulista pikkelssiä. Naan-leipä ei ollut vegaanista, ja papadumeja ei ollut tarjolla toisin kuin Nanda Devissä.

Daalissa oli linssien ja mustasilmäpapujen lisäksi kikherneitä, ja se olikin hyvin täyteläistä. Maustaminen ei ollut valitettavasti Nanda Devin tasoa, joten perusmaku oli turhan vivahteeton. Kasvismuhennoksessa oli lähinnä porkkanaa ja munakoisoa. Munakoiso oli herkullista, mutta porkkanaa oli niin paljon, että sen makeus kävi välillä muiden makujen yli. Lisukkeilla ja erinomaisella marinoidulla sipulilla sai kuitenkin vaihtelua. Pakorat oli tehty varmaan samasta kasvistahnasta kuin Nanda Devissä: oivallisia nämäkin.

Näistä kahdesta paikasta valitsisin monipuolisemman maustamisen ja papadumien perusteella Nanda Devin, mutta kyllä täälläkin saa edullisesti mahan täyteen oikein hyvää kasvisruokaa.

Swagath
Aleksanterinkatu 20
Tampere

ma–to 11–15
pe 11–22
la 13–22

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi