Kaivonkatsoja

"Ohjaaja turboahtaa jokaiseen kohtauksen täyteen tunnetta."

(The Water Diviner, Australia–Turkki–USA 2015)
O: Russell Crowe
N: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney
K16
Ensi-ilta 8.5.2015

 ★★½☆☆ 

Isä etsii Gallipolin sotatantereelle kadonneita poikiaan Russell Crowen yltiötunteellisessa esikoisohjauksessa.

Ensimmäisessä maailmansodassa Iso-Britannia taisteli myös Ottomaanien valtakunnan eli nykyisen Turkin herruudesta. Gallipolin taistelun tarkoitus oli vallata Istanbul. Näistä tapahtumista kertoo Peter Weirin vuonna 1981 ohjaama sotaelokuva Gallipoli, jonka pääosaa tulkitsi Mel Gibson. Näyttelijä Russell Crowe on sijoittanut esikoisohjauksensa samoihin maisemiin ja aikoihin.

Sota on jo ohi, mutta sotilaat ovat jääneet joukkohautoihin. Australialainen maanviljelijä Connor (Russell Crowe) matkustaa sotakentille löytääkseen taistelujen tiimellyksessä kadonneet poikansa – tai edes heidän ruumiinsa. Hänellä on kaivon katsomisen lahja, joten luulisi, että tehtävässä lykästäisi. Matkallaan hän viivähtää Istanbulissa ja tutustuu viehättävään leskeen Aysheen (Olga Kurylenko).

Historiallisen draaman ongelma on liika emotionaalisuus. Ohjaaja turboahtaa jokaisen kohtauksen täyteen tunnetta. Takaumina esitettävät taistelut ovat dramaattisia ja Connorin ja Aysheen välinen romanssi melodramaattinen. Koko ajan tasapainoillaan patetian rajalla, ja välillä keikahdetaan sen yli. Sinänsä koskettavan tarinan olisi voinut toteuttaa vähemmälläkin tunnekuohulla.

LUE LISÄÄ

,

Kommentoi