Väkivallan vuosi

"Chastainin toivomuksesta hänen kaikki rooliasunsa ovat muotitalo Armanin suunnittelemia, suurin osa vintagea vuoden 1981 kokoelmasta."

(A Most Violent Year, USA 2014)
O: J.C. Chandor
N: Jessica Chastain, Oscar Isaac, David Oyelowo, Alessandro Nivola.
K16
Ensi-ilta 1.5.2015

 ★★½☆☆ 

Öljykauppa on likaista peliä 80-luvun alun New Yorkissa.

Eletään vuotta 1981. New York on vaarallisempi paikka kuin koskaan. Väkivaltaisia rikoksia tapahtuu joka kadun kulmassa. Abel Morales (kovaa nostetta nauttiva Oscar Isaac) yrittää pyörittää vaimonsa Annan (Jessica Chastain) perimää öljy-yhtiötä mahdollisimman rehellisesti. Abelin moraali pannaan koetukselle, kun hänen kuljetusautojaan aletaan ryöstää yksi toisensa jälkeen.

Samaan aikaan niskaan huohottavat viranomaiset, jotka uskovat löytävänsä yrityksen kirjanpidosta vilunkia. Firman kohtalo on vaakalaudalla ja laajentuminen näyttää jäävän vain haaveeksi.

J.C. Chandorin ohjaama jännäri Väkivallan vuosi luottaa pariin maneeriin. Elokuva maalailee katsojan eteen pysäyttäviä miljöitä. Kerronta on tuskallisen verkkaista. Näyttelijäntyö sen sijaan ansaitsee kiitosta. Oscar Isaac on kuin luotu pikkupohatan rooliin. Eteerinen ja herkkä Jessica Chastain näyttää aivan uuden puolen itsestään Abelin epätasapainoisena ja suttuisena vaimona.

Chastainin toivomuksesta hänen kaikki rooliasunsa ovat muotitalo Armanin suunnittelemia, suurin osa vintagea vuoden 1981 kokoelmasta.

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi