Gringos Locos
Tampere 26.4.2015 LOPETTANUT

"Ruoka oli oikein hyvää tällaiseksi perustexmexiksi, ja oli mukavaa saada savustettua tofua iänikuisen kasvismössön tai tölkkipapujen sijaan."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

En ole juuri käynyt texmex-ravintoloissa vuosikausiin, sillä kyllästyin aikanaan samaan kasvismössöön valmistortillalätyissä. Kasvisruoka oli harvoin kiinnostavaa, puhumattakaan vegaanisesta tarjonnasta. Mutta silloin kun kasvisruokatilanne oli paljon heikompi, texmexillä oli paikkansa. Ystäväni kanssa kävimme Helsingissä useaan otteeseen Cantina Westissä syömässä, sillä talon fajitas-annokset olivat silloisessa ympäristössä erinomaisia (samanlaista annosta ei näköjään löydy enää listalta). Sittemmin sain maistaa varsinaista meksikolaista ruokaa, ja texmexin yksinkertaistetut maut eivät oikein enää kiinnostaneet.

Gastropavun kirjoittaja on kuitenkin käynyt tamperelaisessa Grongos Locos-ravintolassa useita kertoja, ja arviot herättivät kiinnostuksen, sillä kasvisannoksissa on savustettua tofua. Ravintola on viikolla auki vain iltaisin, joten kesti aika kauan, että sain tämän ruksittua to eat -listaltani.

Tilasimme samaisen ystäväni kanssa fajitas-annoksen puoliksi, koska saimme pienellä lisämaksulla mukaan neljännen tortillalätyn. Fajitakset tahtovat olla kaikissa tällaisissa ravintoloissa kalliihkoja, ja tämä maksoi jopa yli parikymppiä eli selvästi enemmän kuin muissa vastaavissa paikallisissa. Toki perusannoksesta saa käärittyä kolme tortillaa, mutta yleensä mukana ei ole tarpeeksi tavaraa kolmeen täysipainoiseen kääryleeseen (vanhat Cantina Westin annokset ilahduttivat runsaudellaan). Tässäkään ei tavaraa ihan hirveästi ollut, mutta ihan kohtuullisesti kahden pikkunälän sammuttamiseen.

Annokseen kuului paistettua paprikaa ja sipulia, pariloitua savutofua, salsakastiketta, guacamolea, salaatinlehtiä, chiliviipaleita sekä marinoitua ananasta, jonka tarjoilija ystävällisesti ehdotti creme frachen tilalle.

Ruoka oli oikein hyvää tällaiseksi perustexmexiksi, ja oli mukavaa saada savustettua tofua iänikuisen kasvismössön tai tölkkipapujen sijaan. Jos käyn täällä uudelleen, yritän todennäköisesti Gastropavun suosittelemaa tofu wrap -annosta. Listalla näkyy olevan tofupurilainen, mutta tuskinpa se pystyy kilpailemaan Kustaa III:n vastaavan mutta monipuolisemman annoksen kanssa.

Gringos Locos
Kehräsaari
Tampere

ma–10 17–22
pe 17–24
la 13–24
su 14–22

Kotisivut

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi