Helsinki Pride:
SSION (US),
FAG YOU! 10 YEARS

"Ketterä Ssion hyppelehti ja tanssaili viehkosti ympäri intiimiä Kutosen lavaa, kuin supertrendikkääksi stailattu Chippendales-hurmuri konsanaan. Voi olisinpa homomies, niin kävisin keikan jälkeen vikittelytouhuihin..."

26.6.2015 Kuudes linja, Helsinki

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut amerikkalaisartisti Ssion hypnotisoi tanssikansan ja herätti levottomia ajatuksia kuumalla lava-aktillaan.

Vääntäydyin kiireisen tuhannen tapahtuman perjantain päätteeksi FAG YOU! 10 Years juhlaklubille Kuudennelle linjalle. FAG YOU! on järjestänyt kymmenen vuoden ajan Helsingissä vaihtoehtoisia, punkahtavia DIY-henkisiä homoklubi-iltojaan, mutta nyt on päätetty laittaa pillit pussiin. Oli siis viimeisen tanssin aika!

10-vuotisbileet olivat osa Pride Helsinki 2015 -tapahtumakatrasta. FAG YOU! tarjoili Pride-juhlijoille upean musiikillisen kattauksen. Luvassa oli kaksi livekeikkaa, ensimmäistä kertaa Suomeen esiintymään saatu amerikkalainen Ssion ja suomalaisartisti Iisa sekä loistavat dj:t Erkko, Makelove, Pietari ja Peijakas! tiimi sekä FAG YOU:n omat tanssittajat DJ Shoplifter ja Janne X. Juhlan kunniaksi oli tarjolla myös FAG YOU! 10 Years –zinejä, johon oli kerätty kuvakollaaseja vuosien varrella järjestetyistä klubi-illoista.

FullSizeRender

Ehdin paikalle vasta Iisan lopetellessa akustista settiään, mutta sopivasti Erkon herkkujen pariin. Ssionin keikan jo hurjasti jännittäessä ja Annien Heartbeatin soidessa sydämeni jyskytti kahta kauemmin. Juuri oikea tiskijukka lämmittelemässä Kutosen humuttelijoita Ssion-shown pyörteisiin!

FullSizeRender_1

Kello kävi jo yhtä, kunnes lavalla alkoi tapahtumaan. Ssion, Ssion, Ssion! Mikä ilmestys tuo monilahjakas amerikkalaisartisti Ssion eli Cody Critcheloe olikaan. Saapuessaan lavalle hän nappasi yleisönsä välittömästi hekumoivaan otteeseensa.

Luvassa oli reilun tunnin mittainen show, joka piti musiikillisesti sisällään niin hyppäyksiä 90-luvun teknobileisiin, kuin 2000-luvun kuumia diskoklubitunnelmia. Ssion on palannut musiikillisesti takaisin alkuaikojensa punkahtavaan menoon, jonka antia oli myös keikalla tarjolla juuri sopivissa määrin. Musiikkia tukivat silmiä hivelevät taustavisuaalit, jotka sulautuivat hyvin Ssionin habitukseen. Ketterä Ssion hyppelehti ja tanssaili viehkosti ympäri intiimiä lavaa, kuin supertrendikkääksi stailattu Chippendales-hurmuri konsanaan. Upeaa liikehdintää, vetoavaa energiaa. Keikka oli kokonaisvaltainen, visuaalisesti viehättävä taideteos. ”Voi olisinpa homomies, niin kävisin keikan jälkeen vikittelytouhuihin…”, huomasin ajattelevani.

IMG_7349

Erityisesti muutamat vuonna 2012 ilmestyneeltä albumilta Bent esitetyt biisit imaisivat minut tiukkaan syleilyynsä. Koko maailmani järisi, kun kappaleen Earthquake sulosoinnut kajahtivat ilmoille. Rakkautta tekivät aisteilleni myös mestariteokset Luvvbazaar, Psy-Chic ja My Love Grows In The Dark. Toki tuoreen tuotantonsa hittibiisi Marc & Me lyriikkoineen tenhoaa: ”I’m gonna marry that whore”. Kaunista.

Showsta sekaisin mennyt yleisö olisi takuulla seonnut ilman Ssionin kehotuksiakin.

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi