Tytöt tahtoo katsoa paskaa tositeeveetä

"Kuka helvetti päättää näiden 'naispainotteisten' kanavien ohjelmat? Ihmiset, jotka vihaavat hyviä televisio-ohjelmia? Ihmiset, jotka vihaavat naisia?"

Sankaritoimittaja vietti tyttöjen iltaa Frii-kanavan parissa.

Televisio-ohjelmien jakaminen miesten ja naisten kanaviin on keinotekoista ja kyseenalaista. Itse en ole koskaan kuullut ihmisestä, jonka sukuelimet päättäisivät, mitä telkkarista katsotaan. Vaginalliset ihmiset voivat nauttia urheiluohjelmista tai tiededokumenteista yhtä lailla kuin penikselliset taas ruoanlaitto- tai lifestyle-ohjelmista.

On järjetöntä lanseerata kanavia, jonka ohjelmisto valitaan oletetun katsojan sukupuolen mukaan, mutta silti näitä tupsahtelee ilmoille: ensin aloitti Nelonen Median JIM talvella 2007, Maikkarin AVA vuonna 2008, seuraavana vuonna Nelosen Liv ja tämän vuoden huhtikuun alussa uusimpana SBS Discoveryn Frii.

Naisille suunnatut kanavat keskittyvät pääosin ruoanlaittoon ja sisustamiseen sekä erinäisiin hää- ja deittailuohjelmiin, ja Frii jatkaa tutulla linjalla tässä suhteessa. Kanavan ulkoasu on myös tuttua kauraa, pinkkiä ja violettia – lieköhän tämä tutkittu fakta, että naiset katsovat ohjelmia, jos kanavan logo on vaaleanpunainen?

Päätin ottaa härkää sarvista ja kohdata ennakkoluuloni tätä ”naispainotteista kanavaa” kohtaan eräänä perjantai-iltana.

Varusteet:
1. Keskihintainen punaviinipullo, 0,75 l (1 kpl)
2. Olutpullo, 0,33 l (3 kpl)
3. Sipsipussi, 150 g (1 kpl)

Vietän paljonpuhuttua omaa laatuaikaa perjantaina sohvalla. Tavallisesti tällaisessa tapauksessa katsoisin todennäköisesti suoratoistopalvelusta sarjaa tai ehkä elokuvan, mutta tänään ohjelmassa on kello 19–22 Friin tarjonta. Frii mainostaa, että perjantaisin heillä vietetään tyttöjen iltaa. Kätevää! Voin viettää tyttöjen iltaa parhaan ystäväni punkkupullon kanssa eikä tarvitse edes kutsua kavereita kylään.

Iltani alkaa Tahdon morsiuspuvun: Kaasot -ohjelmalla. En ymmärrä hääohjelmia. Ymmärrän, että häät ovat hieno ja ikimuistoinen tapahtuma, mutta en ymmärrä sitä, että häihin, saati sitten hääpukuun, törsätään törkeät summat rahaa. Ja tässä ohjelmassa ei edes etsitä hääpukuja vaan kaasojen mekkoja! Onko tämä television vastine 27 Dresses -elokuvalle, jossa Katherine Heigl on ”always the bridesmaid, never the bride”, (mutta löytääkin tietysti täydellisen unelmien prinssinsä)? Ohjelma aiheuttaa pakottavan halun täyttää lasi piripintaan ja kumota se mahdollisimman nopeasti. Tekee mieli soittaa jollekin ja analysoida koko helvetillistä häähulluutta, joka ilmeisesti leviää kulovalkean lailla juuri kaltaisieni nuorten naimattomien naisten keskuudessa.

Illan seuraava ohjelma Karkkikuningatar jatkaa tosi-tv – JA häälinjalla. Karkeista tehdään kaikennäköistä, ja ohjelma onkin kuin kaikki kolmekymmentä kakkuleipuriohjelmaa, mutta materiaalina käytetäänkin karkkeja. Mieletön keksintö! Lopputulokset pysyvät kasassa sokerin voimalla, minä jaksan juuri ja juuri katsoa ohjelman loppuun punaviinin voimalla.

Seuraavaksi eetteriin tulee Leah Reminin hullunkurinen elämä. Minä poistun ansaitulle tupakkatauolle parvekkeelle ja keskityn ryystämään punkkua. Kuka helvetti päättää näiden ”naispainotteisten” kanavien ohjelmat? Ihmiset, jotka vihaavat hyviä televisio-ohjelmia? Ihmiset, jotka vihaavat naisia? Ihmiset, jotka vihaavat hyviä televisio-ohjelmia, joissa on naisia? Ihmiset, jotka vihaavat koko ihmiskuntaa ja haluavat aiheuttaa kansallisen lobotomian järjettömän sisältönsä takia? Kokisimmeko yhteisen muistinmenetyksen, jos koko Suomen kansa katsoisi samaan aikaan Friitä puoli tuntia?

Voisin lyödä punkkupulloni vetoa, että kuka tahansa, sukupuolielimiin katsomatta, katsoo mieluummin laadukasta tv-sarjaa kuin paskaa sukupuolistereotypioita viljelevää tositeeveetä, ja toivon, että Frii ja muut ”naispainotteiset” (mitä helvettiä sekin tarkoittaa?!) televisiokanavat jatkossa alkavat joko näyttää oikeaa ohjelmasisältöä tai hiipuvat tusinatositeeveensä kanssa hiljaa takavasemmalle.

Raivoröökin jälkeen illan kruununa olisi ollut Richard Geren tähdittämä Mr Jones -elokuva, mutta se on jo liikaa. Kaivelen kaapista ginipullon jämiä ja tulen siihen lopputulokseen, että menen mieluummin viettämään tyttöjen iltani loppua paikalliseen anniskeluravintolaan. Harmittaa hieman, että testi-iltana ohjelmistossa eivät olleet sellaiset helmet kuin Oho, olen raskaana! ja Pako lahkosta. Molemmat vaikuttavat todella korkeatasoiselta televisioviihteeltä. Jääpähän seuraavaankin tyttöjen iltaan jotain.

Kuva: Karkkikuningatar/SBS Discovery

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi