Esiin massasta

Sylvin Eva-Liisa Orupold kävi seuraamassa Mimmit peinttaa –tapahtumaa taiteiden yönä, ja kiinnostui näkemästään niin paljon, että pyysi tapahtuman järjestäjältä Rosa Kiviseltä hieman infoa.

Sylvin Eva-Liisa Orupold kävi seuraamassa Mimmit peinttaa -tapahtumaa taiteiden yönä, ja kiinnostui näkemästään niin paljon, että pyysi tapahtuman järjestäjältä Rosa Kiviseltä (taiteilijanimeltään RUUSA) hieman infoa.

Kuvat: Eva-Liisa Orupold

Ensimmäistä kertaa järjestetyn naisten oman katutaidetapahtuman tarkoitus oli nostaa esille naiskatutaiteilijoita muuten miesvaltaisen skenen massasta, ja myös tehdä yhdessä itselle tärkeätä asiaa. Ajatuksena ei kuitenkaan ole eristäytyä miehistä, vaan luoda  naisille vaihtoehtoinen graffititapahtuma.

22
Ruusa eli Rosa Kivinen lupaa mimmien peinttaavan myös jatkossa.

“Tää ensimmäinen tapahtuma tehtiin melko nopealla aikataululla. Kun tieto luvasta maalata Helsingin ensikodin muuriin lopulta tuli, varmistui paikkakin. Paikka oli parempi kuin loistava avaustapahtumalle – mikä olisi parempaa kuin yhteistyö naisten perustaman Helsingin ensikodin kanssa. He olivat myös toivoneet piristystä seiniin, joita oli jo vuosien ajan ’sotkettu’. Näin saatiin samalla piristystä ympäristöön, jossa ensikodin perheet kulkevat päivittäin”, Rosa Kivinen kertoo.

Rosa tutustui graffitikulttuuriin vuonna 2009, mutta viimeisen kahden vuoden aikana hän on maalannut aktiivisemmin. Tarkoitus on järjestää Mimmit peinttaa myös ensi kesänä, entistä laajempana

mp_taiteidenyo_048

Myös muut taiteilijat ovat innoissaan. Nora Helsinki ja JR kertovat, että vaikka poikien suunnalta ei ole koskaan tullut dissausta, on kiva tehdä tällaista juuri tyttöjen kesken.

“Meillä oli tosi kiva porukka ja myös se, että maalauskohde oli ensikoti, tuntui tärkeältä”, Nora Helsinki sanoo.

JR lisää, että on aina mukava maalata pysyvään seinään, koska silloin tietää, että oma työ tulee olemaan siinä pitkään.

mimmit17
Nora Helsinki ja JR.

Mukana oli tällä kertaa kuusi artistia ja kaikki saivat maalata omalla tyylillään. Halukkaita olisi ollut enemmänkin, mutta tilanpuutteen vuoksi ensimmäiseen tapahtumaan kutsuttiin taiteilijat.

Lisää infoa tapahtumasta: www.katutaide.com

mimmit4

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi