Bar Loosister, 21.9.2015

"Pizzan neronleimaus oli runsas tuore chili- ja korianterisilppu, mikä sopi erinomaisesti yhteen olueni kanssa."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Manu ehtikin arvioida Loosisterin lounaan runsas vuosi sitten, mutta olin kuullut niin paljon hyvää paikan iltalistasta ja etenkin pizzoista, että uusinta-arviolle oli tarvetta. Hyvää vegaanista pizzaa saa harvoista paikoista. Olin sopinut tapaamisen rakkaan ystävän kanssa pitkän tauon jälkeen, ja oluen lisäksi oli saatava ruokaa. Mielessä oli useita vaihtoehtoja, mutta maanantai on hankala päivä, koska monet paikat ovat kiinni. Loosister on auki joka päivä. Ja sieltä saa kaljaa.

Listalla oli kaikenlaista vegaanista: Manun kehuma Tree Hugger Burger, kaksi pizzaa, iso nachoannos sekä vegaaninen vety eli kasvispiirakka kasvispihvillä. Päädyin ottamaan Seitan’s Finest -pizzan, mikä oli tietoinen virhe, koska olin syönyt tukevan lounaan Weeruskassa aiemmin päivällä. Mutta kun oli seitania ja soijajuustoa pizzassa niin pakkohan sitä.

Soijajuusto ja tomaattikastike olivat sulaneet yhteen todella hyvän makuiseksi seokseksi, ja ohut pizzapohja oli yhtäältä sopivan paahtunut mutta kuitenkin pehmeä. Seitania oli pizzan päällä paljon, ehkä liiankin paljon minun makuuni. Tai pikemminkin lounaan jättämään olotilaan. Ähk. Lisäksi seitan oli kuutioiden muodossa, kun ohuet esipaistetut viipaleet toimisivat mielestäni paremmin. Seitan oli muuten melko onnistunutta – kuulemma sen taso kuitenkin vaihtelee erinomaisesta jopa raakaan. Pizzan neronleimaus oli runsas tuore chili- ja korianterisilppu, mikä sopi erinomaisesti yhteen olueni kanssa.

Kokonaisuutena pizza oli erittäin onnistunut, ja vaikka tulinkin liian täyteen (oma vika), olin onnellinen. En ollut käynyt Loosisterissa aiemmin, mutta kyllä tänne täytyy tulla useamminkin syömään, ja ystävän kanssa höpöttelylle ja kaljoittelulle paikka oli mukava ympäristö.

Bar Loosister
Hämeentie 50
Helsinki

ma–ti 14–14
ke–to 14–02
pe–la 12–02
su 12–24

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi