Kallion Sävel, Helsinki,
18.9.2015

"Keittiön oma pihvi toi mieleen opiskelijavuosien itse tehdyt soijarouhepihvit, ”lättymäiset” ja hankalasti koossa pysyvät, mutta rasvaiset ja mehukkaat. Tämä oli oikein onnistunut versio tuossa nostalgisessa lajityypissä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin kuullut paljon hyvää Sävel-ravintoloiden vegaaniruuasta, mutta niidenkin testaamista sain odottaa pitkään. Jostain syystä nimittäin Töölön Sävel mainitaan useammin kuin Hakaniemen Kauppahallin lähellä oleva Kallion Sävel, eivätkä reissuni juuri koskaan vie Töölön suuntaan. Olin kävellyt pitkän matkan Vallilasta painavan repun kanssa ja olin nälkäinen ja väsynyt luennoituani kaksi pitkää työpäivää. Teki mieli olutta ja purilaista, joten pysähdyin Kallion Säveleen syömään.

Ilokseni huomasin, että vegaanisille annoksille oli tiskillä oma listansa. Tarjolla oli kolme vegaanista purilaista! Päädyin soijaburgeriin. Olin edellisenä päivänä syönyt vastaavan Arabian Chico’s -ravintolassa, joten tilaisuus oli hyvä vertailuun. Mutta kyllä nyt tekisi mieli myös tofupurilaista tai munakoisopurilaistakin.

Annos tuli yllättävän nopeasti. Purilaisessa oli soijapihvin lisäksi guacamolea, salaattia ja puolikuivattuja kirsikkatomaatteja. Lisukkeina oli marinoitua punasipulia ja bataattiranskalaisia. Keittiön oma pihvi toi mieleen opiskelijavuosien itse tehdyt soijarouhepihvit, ”lättymäiset” ja hankalasti koossa pysyvät, mutta rasvaiset ja mehukkaat. Tämä oli oikein onnistunut versio tuossa nostalgisessa lajityypissä. Purilainen oli iso ja mehevä, joskin ehkä hieman tyyris (14,90€), eli samassa hintaluokassa kuin Chico’sin annos. Purilaista olisi myös mahdollista säätää lisätäytteillä, mutta ihan niin nälkäinen en ollut.

Tuohon väsyneeseen ja oluenjanoiseen nälkään tämä oli oivallinen valinta. Kokonaisuudessaan annos oli ehkä aavistuksen liian hapan, ja guacamole hallitsi sitä. Jokin pehmeämpi kastike tai muu täyte olisi taittanut makua sopivasti. Vähäinen ongelma kuitenkin, etenkin tuossa onnellisessa olotilassa.

Sävel tarjoaa myös usein lounaalla vegaanisen vaihtoehdon, joka täytyy joskus käydä kokeilemassa.

Kallion Sävel Finbistro
Toinen Linja 2
Helsinki

ma–ti 10.30–24
ke–pe 10.30–02
la 12–02
su 13–00

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi