Kirje Lady Marylle

Downton Abbeyn viimeinen kausi pyörähti käyntiin ja sehän tarkoittaa jäähyväiskirjeen kirjoitusta Lady Marylle.

Downton Abbey kuudes ja viimeinen kausi vaati kirjeen kirjoittamista Lady Marylle.

Hei Lady Mary,

Ja mukava kuulla sinusta taas pitkästä aikaa! Hienoa, että elämä Downton Abbeyssa on jatkunut tutuilla urillaan, vaikka edesmenneen siskosi mies Tom Branson ja pikku-Sybil lähtivätkin Bostoniin. Tiedän, että tämä oli sinulle kova kolaus, olettehan Tomin kanssa kohtalotovereita: pienten lasten leskivanhempia ja aina hieman sopeutumattomia, ulkopuolisia. Sinun ulkopolisuutesi tosin on eri lajia kuin Tomin, hänhän on varsinainen nousukas: irlantilaisesta kommariautonkuljettajasta jaarlin tyttären aviomieheksi, huh huh! Ei mikään ihme, että hän päätti lähteä Downtonista etsimään happea rapakon taa.

Ilmapiirinnehän on toisinaan aika ahdistava, tästä olet varmasti samaa mieltä. Tomiin verrattuna sinun sopeutumattomuutesi on enemmän henkistä luokkaa, et ole koskaan halunnut muovautua muiden mielten mukaan, vaan olet aina tehnyt niin kuin itse haluat. Pisteet sinulle siitä, Mary! Et ole mennyt sieltä, mistä aita on matalin, vaan olet seurannut sydäntäsi.

Sinut on pakotettu kihloihin yhden jos toisenkin perijän kanssa, mutta useat miehistäsi ovat kuolleet tapaturmaisesti. Ei hirvittävän hyvä track record, jos suoraan sanotaan. Jos olisin ilkeä, saattaisin ajatella, että tällä on jotain tekemistä kanssasi, mutta sinulla taitaa vain olla helvetin huono tuuri. Se turkkilainen komistuskin kupsahti sänkyysi. Näiden tapahtumien valossa ymmärrän kyllä, että haluat testata tulevan aviomiehesi makuukammarin puolella, mutta se saattaa tuottaa sinulle vielä vaikeuksia tulevaisuudessa, sano minun sanoneen.

SARJAN KUUDES TUOTANTOKAUSI ALKAA. Osa 1/10. Vuonna 1925 ajat ovat kovat myös aristokraateille. Ystäväperhe myy pakon edessä sukukartanonsa, ja myös jaarli joutuu hakemaan säästöjä. Kuinka se heijastuu kartanonväen elämään? Lady Mary kokee kovia. Kuvassa Lady Edith (Laura Carmichael) Yle Kuvapalvelu

Isäsi on siis jatkanut samalla jääräpäisellä linjallaan kuin tähänkin asti! Hän se ei sitten ymmärrä, että maailma muuttuu ja teidän on muututtava maailman mukana. Sinä ja siskosi Lady Edith olette ottaneet omaksenne uuden maailman ja sen tuulet, vaikka Edithillä omat vaikeutensa onkin (Marigold siis todella on hänen tyttärensä!). Olen varma, että te molemmat vielä menestytte elämässä; olette jo kohdanneet niin paljon vaikeuksia, että on kai jo teidänkin vuoronne.

Tiedän, että isoäitisi leskikreivitär varmasti paheksuu työskentelyäsi, mutta älä välitä siitä. Ymmärrän, että arvostat häntä ja hänen mielipidettään, mutta suoraan sanoen hän elää mennessä maailmassa. Hän kokee oikeudekseen laukoa kelle tahansa mitä tahansa, mutta pitää kuitenkin tärkeimpänä tehtävänään kulissien ylläpitoa. Hänhän on aika vittumainen mummeli, noin suoraan sanoen! Älä laita liikaa painoa hänen sanomisilleen, vaan luota omaan vaistoosi.

Kiitokset myös Batesien kuulumisista, toivon todella, että he vihdoin saavat onnellisen loppunsa. Heitä on kohdannut jo täysin naurettava, joku saattaisi sanoa jopa epäuskottava määrä vastoinkäymisiä, joten täydestä sydämestäni toivotan heille vain ja ainoastaan kaikkea hyvää. Hughes’n ja Carsonin avioliitosta en edes aloita – menee jo hieman saippuaoopperaosastolle!

Kiitos, Mary, viimeisestä minun ajanlaskuni mukaan kuudesta ja sinun ajanlaskusi mukaan kolmestatoista vuodesta. Sano terveiset koko perheelle ja talon väelle, kaikkea hyvää teille!

Terveisin,
Laura

Downton Abbey Yle TV1:llä 6.10. alkaen

Kuva: Yle

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi