Kahvila Sävy, Helsinki,
18.10.2015

"Kahvilan kauramaitolatte on ehkä paras Suomessa juomani kahvikupillinen."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Sävy on ehdottomasti lempikahvilani Helsingissä, ja yritän aina varata aikaa kupposelle ollessani sillä suunnalla. Kahvilan kauramaitolatte on ehkä paras Suomessa juomani kahvikupillinen, ja sekalainen sisustus miellyttää silmääni. Henkilökunta on selvästi ylpeää kahvistaan ja taidostaan, ja syytä onkin. Olen halunnut ylistää Sävyä jo pitkään Hyvässä kurkussa, mutta valitettavasti siellä ei ole tarjottu mitään vegaanista syötävää silloin, kun olen sattunut käymään.

Tällä kertaa yllätyin iloisesti, sillä tarjolla oli vegaanisena sekä banaanileipää että voileipiä. Olin juuri syönyt, joten makea kahvikakkumainen banaanileipä sopi hyvin jälkiruuaksi. Tosin oli vaikea pitää naama peruslukemilla, kun henkilökunta esitteli sitä anglistisesti ”bananabredinä”. Joka tapauksessa, toivottavasti vegaaniset syötävät vakiinnuttavat paikkansa tarjonnassa.

Banaanileivät ja –kakut eivät ole minun juttuni, sillä en juurikaan pidä banaaneista. Siihen nähden tämä banaanileipä oli mukava yllätys. Kanelin maku ja suklaapalat tukivat perusmakua hyvin, ja söin koko aimo palasen lopulta mielihalulla.

Kahvi oli erinomaista, kuten aina. Parasta.

Kahvila Sävy
Aleksis Kiven katu 12
Helsinki

ma–to 7.30–18
pe 7.30–17
la 10–18
su 11–15

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi