Chalupa, Helsinki,
19.11.2015

"Suosikkien joukkoon Chalupa ei päässyt, mutta vallan hyvin voin käydä lounaalla toisenkin kerran."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vaikka meksikolaista katuruokaa tarjoavia paikkoja on perustettu Helsinkiin iso liuta, en ollut päässyt testaamaan niistä vielä yhtäkään, vaikka olinkin nautiskellut tacoista Turussa ja Oulussa sekä kokeillut Tampereenkin orastavaa tarjontaa. Työporukan kanssa kaipasimme nopeaa lounasta, ja työkaveri vinkkasi lähistöllä olevan Chalupan. Tacoa oli saatava.

Chalupassa tehdään annoksia pikaruokalinjalla, jossa valitaan leipä tai lätty kuudesta eri vaihtoehdosta, yksi täyte, yksi lisätäyte, yksi salaatti, yksi salsa ja muita lisukkeita. Tacoannokseen kuuluu kolme tacoa, ja silloinkin on ilmeisesti kaikki valittava samoilla sisuksilla, mikä oli tylsää, koska tarjolla olisi ollut monenlaisia makuvaihtoehtoja. Päädyin valitsemaan maissitacot soijamarinoidulla tofulla, mustapavuilla, ”aasialaisella” kaalisalaatilla ja chimichurrilla. Otin myös maksulliseksi lisätäytteeksi guacamolen, koska taco ilman sitä ei tuntunut oikealta.

Vaikka tofu odotetusti hukkuikin tällaisessa kokonaisuudessa, maut olivat pääosin erinomaisia. Valitettavasti tacoissa vain oli pari isoa ongelmaa. Kuten Tampereen La Fiestassa, tacolätyt oli paistettu kostuttamatta, joten ne jäivät kuivakoiksi ja liian rapeiksi. Niistä puuttui maissitacolle tärkeä mehevyys. Lisäksi ne alkoivat repeillä kuivuuden vuoksi pohjasta, varsinkin kun mustapapujen liemi kostutti taikinaa. Mustapavut olivat myös pettymys. Niitä ei ollut maustettu oikeastaan juuri mitenkään, ja niistä aisti lähinnä säilöntä- tai keitinliemen maun. Tämä harmitti, sillä muita papuja oli selvästi marinoitu ja maustettu. Mustapavuthan ovat erinomainen tacojen täyte, mutta ne kaipaavat kunnon kypsentämistä. Nyt ne olivat jääneet jopa sisältä napakoiksi – eivät raaoiksi, mutta olennainen kypsyttämisen tuoma muhevuus puuttui kokonaan.

Kuten sanottua, muuten maut olivat jopa erinomaisia, joten ongelmista ei jäänyt paha mieli. Suosikkien joukkoon Chalupa ei päässyt, mutta vallan hyvin voin käydä lounaalla toisenkin kerran.

Chalupa
Porthaninkatu 3
Helsinki

joka päivä 10–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi