Jack the Rooster, Tampere,
14.11.2015

"Pidin purilaisesta todella paljon. Sämpylä oli hyvälaatuinen ja mukavasti paahdettu, ei mitään tusinatavaraa mutta kuitenkin tarpeeksi ilmava, mistä pidän purilaisessa. Pinaatti oli paistettu taiten pienten tofukuutioiden kanssa, ja sen maku tuli hyvin läpi."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Gastropapu-blogi oli kirjoittanut tämän häpeilemättömän rockhenkisen ravintolan vegaanitarjonnasta jo useamman kerran. Hän oli ihan tykännyt tarjonnasta, mutta varsinaista ylistystä ruoka ei kuitenkaan ollut saanut. Joka tapauksessa minun oli vaikea sisäistää, että tästä(kin) paikasta saisi vegaaniruokaa, enkä tullut kokeilleeksi. Ehkä siksikin, että tuo musiikkityyli ei ole minun juttuni. Sitten yhtäkkiä ystäväni alkoi ylistää uuden ruokalistan vegaanista purilaista ja suorastaan vaati minua testaamaan sitä Hyvää kurkkua varten. Pitkän vapaaehtoistyöpäivän jälkeen oli sopivasti puolitoista tuntia ennen junan lähtöä ja nälkä.

Tilasin valmiiksi vegaanisen Veg Zeppelin -purilaisen (auts), jossa on paistettua portobellosientä, punajuurimajoneesia sekä pinaattitofupaistosta. Kuten ystävänikään, tällaiseen yhdistelmään en ole koskaan ennen törmännyt. Portobellosientä on toistaiseksi tullut vastaan aika harvoin ja purilaisessa vain Chico’s-ravintolassa, vaikka se tietysti on ollut kasviskeittiön suosikkiaines jo pitkään. Palvelu oli ystävällistä, ruoka tuli nopeasti, kalja onneksi vielä nopeammin, koska janottikin hieman.

Pidin purilaisesta todella paljon. Sämpylä oli hyvälaatuinen ja mukavasti paahdettu, ei mitään tusinatavaraa mutta kuitenkin tarpeeksi ilmava, mistä pidän purilaisessa. Pinaatti oli paistettu taiten pienten tofukuutioiden kanssa, ja sen maku tuli hyvin läpi. Portobellossakin oli vahva aromi, ja sen koostumus oli eronomainen: se muistutti onnistunutta lampaankääpäpihviä. Purilainen oli myös tarpeeksi kostea, mikä oli ihanaa, sillä kastikkeiden ja raikkauden puute on toistuva vegaanipurilaisten ongelma. Kuten rakas ystäväni sanoisi, ruuassa oli tarpeeksi ”yläpäätä”.

Ainoa ongelma oli, että täytteitä oli hieman niukasti. Osaan suupaloista jäi jäljelle pelkästään salaattia ja majoneesia, mutta tämä ei haitannut, koska makua riitti loppuun asti. Ystäväni tosin kertoivat, että heidän annoksissaan oli tofutäytettä kosolti ja useampi sieni, joten minulla saattoi olla huono säkä. Toivottavasti tämä oli poikkeus, koska uskoakseni monille annos olisi tällaisena liian kevyt.

Nuo ongelmat eivät silti haitanneet minua juuri lainkaan, koska ruoka oli vaan niin hyvää. Ei ihan Rongankadun Gopalin ja Kustaa III:n tasoinen kokemus, mutta makuelämyksenä tämä oli niin ainutlaatuinen, että se meni Tampereen tasokkaiden vegaanipurilaisten pieneen ja toivottavasti kasvavaan joukkoon helposti. Toivottavasti tällainen taso säilyy myös tulevilla ruokalistoilla. Suosittelen lämpimästi.

Jack the Rooster
Satakunnankatu 13 B
Tampere

keittiö avoinna
ke-to 16–22
pe 16–23
la 13–23
su 13–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi