Oma maa, Helsinki

"Perinteistä ”kotikasvisruokaa”, varovasti maustettua vanhanaikaiseen suomalaiseen makuun. Tällaiselle on ehdottomasti paikkansa."

12.2.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Etsimme Helsingin työhuoneen läheltä jatkuvasti uusia ruokapaikkoja sekä vaihtelun vuoksi että taloudellisista syistä. Pidemmän päälle edullinen, hyvin tehty ja suht terveellinen varmasti voittaa, sillä ihan joka viikko en jaksa metsästää uusia ravintoloita. Ja vaikka Kallion ja Sörnäisten seitanmätöt, kasvispurilaiset ja muut ihanuudet ovat houkuttelevan lähellä, en ole ajatellut perustaa Helsinki-oleiluani yksinomaan niiden varaan. Mieli tekisi, mutta kehollanikin on sana sanottavanaan.

Niinpä olin ilahtunut, kun työkaveri esitteli minulle lähistöllä olevan luomuosuuskunta Oma maan luomuruokakahvilan, josta saa edullista lounasta. Tarjolla oli joko kuuden euron keittolounas salaatilla tai valmiita annoksia: hernefalafelia, seitania tai ilmeisesti talon omia vihiksiä eli kasvispiirakoita. Kahvimaitoja lukuun ottamatta kaikki on vegaanista.

Torstai kun oli, keittovaihtoehtona oli hernekeitto, jota en ollut syönyt pitkään aikaan. Se kiinnosti myös siksi, että joukossa oli härkäpapurouhetta, johon en ollut ehtinyt aiemmin tutustua.

Keiton lisäksi otin salaattipöydästä keitetystä punajuuresta tehtyä salaattia, pieniä tummia härkäpapuja sekä leipää härkäpapulevitteellä. Proteiinista ei siis olisi puutetta. Pöydässä oli lisäksi spelttiraksuja, jotka muistuttivat muodoltaan hämmentävästi ”Bombay Mixistä” tuttuja riisikierteitä. Raksut olivat todella hyviä, ja vähän harmittaa, etten ostanut niitä kotiin mukaan. Mutta ehtiihän sitä. Tarjolla olisi ollut myös jotain makeaa piirakkaa, jota täytyy joskus kokeilla.

Ruoasta tuli mieleen Turun Kasvis, vaikka paikan tunnelma on hyvin erilainen. Perinteistä ”kotikasvisruokaa”, varovasti maustettua vanhanaikaiseen suomalaiseen makuun. Tällaiselle on ehdottomasti paikkansa, ja oli kiva löytää tällaista myös Helsingistä. Palaan.

Oma maa – lähiluomukahvila
Kaarlenkatu 15
Helsinki

ti 16–20
ke 11–15
to 11–20
pe 11–15

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi