Hyvä kurkku:
Cafe & Bakery Mimosa , Tampere

"Sitruuna! Marenki! Piirakkaa!"

29.3. ja 14.4.

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Maaliskuussa Itsenäisyydenkadulle auennut Cafe & Bakery Mimosa sai paikalliset vegaaniruuan ystävät innostumaan saman tien. Luonnollisesti Gastropavun Liina ehti raportoimaan kahvilan antimista tuoreeltaan, mutta yllättävästi minäkin kerkesin paikalle vain hieman yli viikko myöhemmin. Luonnollisesti, koska Mimosasta saisi kuulemma herkullisia vihiksiä.

Mimosa on avara ja valoisa kahvila, jossa on ainakin minun makuuni sopivan rauhallinen ja teeskentelemätön sisustus. Viihdyn siellä pidempäänkin kirjoittamassa tai lukemassa. Tietysti herkullinen vegaaninen suolainen ja makea auttaa asiaa. Ensivisiitillä tilasin yhden muhkean vihiksen, donitsin (kyllä! vegaanisia donitseja!) ja pienen marenkisuupalan – aquafabasta eli papujen keitin- tai säilöntäliemestä tehty marenkihan on nyt vegaanileipurien suuri innostus. Olin päässyt maistamaan marenkia vasta Berthassa, mutta nyt sitä oli tarjolla isompi annos, kun Berthassa se oli ollut enemmän koristeena ja suutuntuman antajana.

Vihis oli yksinkertaisesti paras tämän tyylinen piirakka koskaan. Taikina oli juuri sellaista kuin klassisessa lihapiirakassa pitääkin olla: sitkaista, hieman makeaa ja rasvaista mutta ei liiaksi. Täyte oli perinteisen suola & pippuri –tyylin sijaan monisyisemmin maustettua, ehkä hieman currymaista. Se sopi erinomaisesti. Riisi olisi voinut olla hieman puuromaisempaa, mutta muuten piirakka oli täydellinen.

Donitsi oli mehevä, koostumukseltaan ehkä munkkirinkelin ja huokoisen donitsin välimaastossa. Hyvää sekin oli. Marenki ei ollut ihan minun juttuni, mutta hauska sitäkin oli kokeilla.

Pääsin käymään Mimosassa uudestaan rontti pari viikkoa myöhemmin. Halusin testata lisää ennen kirjoittamista, sillä valikoima vaihtelee koko ajan. Tällä kertaa kokeilin ensin juustotäytteistä vihistä (Wilmersburgerin cheddaria). Maku oli jälleen erinomainen, ja riisin koostumus oli nyt parempi. Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla sinapin ja ketsupin kanssa – nyt halusin tutustua perusmakuun kunnolla.

Kahvin kylkeen otin viipaleen sitruunamarenkipiirakkaa. Sitruuna! Marenki! Piirakkaa! En ollut syönyt koskaan sitruunamarenkipiirakkaa, joten en osaa verrata vegaanista versiota muihin. Mahtavaa se oli. Marenki oli ilmavaa ja täydellisen kirpeää, alla oleva sitruunatahna kivan sitkaista ja murupohja pysyi hyvin kasassa ja mureni juuri sopivasti.

Onhan tämä nyt tietysti ihanaa. Ja on tämä paikka ihan oikeasti olemassa, en nähnyt unta.

Cafe & Bakery Mimosa
Itsenäisyydenkatu 16
Tampere

ma-pe 8.30 – 18
la 10-16

Facebookissa

EDIT: Korjattu aukioloajat oikeiksi.

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi