Hyvä kurkku:
Roots, Helsinki

"Vohvelissa maistui makea punajuuri ihan onnistuneesti, ja se oli rapea mutta silti hieman meheväkin. Päällä oli ilmeisesti kookoskermavaahtoa tai jonkinlaista itse tehtyä jäätelöä, mutta mielestäni liian vähän, joten viimeiset vohvelinpalaset piti syödä ilman kostuketta."

1.8.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olinkin kuullut Vaasankadulle auenneesta vegaanisesta kahvilasta, ja ehdin käymään siellä yllättävän pian, jo puolitoista kuukautta sen avaamisesta. Roots toimii tunnuslauseen ”Yoga. Cake. Life.” alla ja kertoo yhdistävänsä ”elämän peruspilarit” eli terveellisyyden, intohimon ja hyvän fiiliksen. Ei siis varsinaisesti minun juttuni. Vegaaninen kahvila sen sijaan kiinnostaa kovastikin.

Tämä kahvila ja joogastudio joutui toimimaan alkuvaiheessa epäonnisesti julkisivuremontin tai vastaavan varjossa, joten ulkoa se oli kolkon näköinen. Sisätila oli kuitenkin oikein viihtyisä eikä liian terveellisen ja hoikan oloinen minun keski-ikäiselle ja pulskistuneelle olemukselleni. Sisustuksella paikasta oli tehty avaran oloinen muttei kuitenkaan kalsea – ja oletettavasti kahvilan tekeytyminen oli vielä kesken.

Lista vaikutti hyvin raakakakkuiselta, mikä ei yllättänyt, mutta ilokseni huomasin paikan tarjoavan myös vegaanisia vohveleita. Pakko sitä oli kokeilla – asuinhan yhdeksän vuotta Tampereen Ojakadun Vohvelikahvilan naapurissa. Normaalisti tarjolla on matchalla maustettu vohveli, mutta nyt sen tilalla oli punajuurivohveli, mikä kuulosti oikein kiinnostavalta.

Vohvelissa maistui makea punajuuri ihan onnistuneesti, ja se oli rapea mutta silti hieman meheväkin. Päällä oli ilmeisesti kookoskermavaahtoa tai jonkinlaista itse tehtyä jäätelöä, mutta mielestäni liian vähän, joten viimeiset vohvelinpalaset piti syödä ilman kostuketta. Koristeena ja makua tuomassa oli jonkinlaisia superfoodmarjoja tai vastaavia, joiden nimiä en ikinä muista. Nekin toimivat annoksessa yllättävän hyvin.

Ei tämä tietenkään pärjää minun mielestäni Ojakadun soijajäätelövohvelille pähkinämurulla ja suklaakastikkeella, mutta minä olenkin minä. Terveellisempää vaihtoehtoa etsivälle tämä on varmasti mukavampi, ja ei tämä lainkaan ”liian terveelliseltä” maistunut minullekaan. Mieluusti käyn täällä uudestaankin, etenkin kun pyörin noilla nurkilla työn vuoksi säännöllisesti. Listalla näyttää olevan myös nyhtökauraa ja tempeh-hampurilaisia, joten lounaspaikaksikin tästä on.

Ja ensi kerralla lupaan kokeilla raakakakkuakin.

Roots
Vaasankatu 14
Helsinki

ma–pe 8–20
la–su 10–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi