Hyvä kurkku:
Chalupa, Tampere

"No, Kotipizzaketju."

25.8.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin viime vuoden lopulla Helsingissä syömässä ”meksikolaista katuruokaa” tarjoavan Chalupan pisteessä Porthaninkadulla. Monista onnistuneista mauista huolimatta siitä ei tullut suosikkia, enkä olekaan käynyt siellä uudelleen, vaikka työhuone on sillä suunnalla. Ketju laajeni kuitenkin maaliskuussa Tampereelle, ja koska kaupungin meksikolaistarjonta on vielä olematonta, lisäsin paikan to eat -listaani. Melkein puoli vuotta kuitenkin meni, ennen kuin ehdin tai raaskin käydä syömässä – noilla kulmilla kun löytyvät muun muassa Fafa’s, Gopal Rongankatu, Lotus Garden, Nomu, PureBite, Soho, Swagath, Yitong Hot Pot ja Zeytuun, joten todennäköisesi ei niin hyvän paikan testaaminen ei kauheasti innostanut. (Tuttu ravintoloitsija muuten kutsui aluetta vitsikkäästi Tampereen Kreuzbergiksi.)

Vihdoin muistin käydä syömässä ennen peli-iltaa, kun minulla oli yllättäen aikaa tapettavana. Chalupa on Tampereella Kotipizzan yhteydessä, ja ne ovatkin samassa omistuksessa. Lista vaikutti olevan sama kuin Helsingissä, ja ketjun kotisivuista päätellen näin on jokaisessa seitsemässä ravintolassa. Helsingissä minulla oli huono tacokokemus, joten olisi kai pitänyt kokeilla jotain muuta. Mutta kun Tampereella ei oikein saa hyviä pehmeitä tacoja – tosin minun pitää muistaa testata La Fiesta uudelleen – halusin kokeilla niitä. Ja ovat oikeat tacot (eivät siis ne rapeat kuoret) minusta muutenkin meksikolaisen paikan lakmustesti. Jos niitä on listalla, ne pitää osata valmistaa.

Otin täytteeksi imperial tofun, voipavut kookoskastikkeessa, aasialaisen coleslaw-salaatin, burning choco -kastikkeen, chiliä, korianteria, minttua ja lisämaksusta saatavan guacamolen.

Valitettavasti täällä oli tismalleen sama ongelma kuin Helsingissä. Maissitacoja ei osata valmistaa, vaan ne jäävät kuiviksi ja haperoiksi, joten ne halkeavat pohjasta syödessä ja maistuvat jauhoisilta. Pikaruokamaisuus ei ole mikään puolustus: Helsingissä Ahorita ja Turussa sekä Taco Nito että La Victoria tarjoavat korkealaatuisia tacoja katuruoka- tai lounastyyliin. No, Kotipizzaketju.

Tofu jäi tälläkin kertaa täysin mauttomaksi, mutta muuten täytteissä oli taas onnistuttu. Voipavuista tuli hyvää täyteläisyyttä, joskin täytyy sanoa, että kookos ei maistunut annoksessa yhtään. Chimichurri oli hyvää, ja erityisesti pidin chilisestä suklaakastikkeesta. Tacoihin saattoi myös lisätä pöytäpulloista monipuolisesti chilisooseja, mikä oli mukavaa.

Tästä huolimatta tuskin palaan Chalupaan enää. Burritoannos olisi varmasti parempi, mutta kyllä edesmenneessä Bar Burritossa sai paremman kokonaisuuden. Lähistöllä on paljon parempaa ruokaa, ja taidan odottaa vielä sitä ensimmäistä kunnollista meksikolaista ruokapaikkaa Tampereella.

Chalupa Tampere
Verkatehtaankatu 7
Tampere

ma–pe 11–20
la–su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi