Hyvä kurkku:
The Bull, Tampere

"Halvempana tämä purilainen menisi, mutta ilman kehittämistä se ei kyllä tässä seurassa pärjää."

28.8.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Hatanpään valtatielle auennut purilaisravintola oli kiinnittänyt huomion, sillä odottelen vastapäisellä bussipysäkillä usein öistä Lempäälän kyytiä nälkäisenä – tai pikemmin mielitekoisena. Harvoin siinä vaiheessa tulee kuitenkaan syömään jäätyä, eikä kovin lihaiselta vaikuttava ravintola muutenkaan vaikuttanut tutustumisen arvoiselta. Yllätyinkin, kun paikan kasvispurilainen sai Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä kehuja. Tilaisuus kokeilla sitä koitti, kun poikkesin keskustan kautta pitkän ensiapupäivystyksen jälkeen ennen kotiin lähtöä. Aikaa oli sopivasti reilu tunti, ja sain houkuteltua rakkaan ystävän mukaan.

Listalta löytyy suoraan vegaaninen Vilijonkka-purilainen, jossa on talon kikhernepihvi, rucolaa ja romesco-kastiketta. Tutun vinkistä pyysin lisämaksusta purilaiseni väliin vielä paistettua portobelloa. Lisämaksu 4€ oli kyllä suolainen, mutta portobelloa saa harvoin. Lisukkeeksi valitsin ranskalaiset, ja dipiksi tulee chimichurri.

Purilainen ei ollut kaupungin vegaanipurilaisten parhaimpia, mutta oikein hyvä se oli. Etenkin portobello-sieni maistui, sillä se oli valmistettu erinomaisesti. Ja tässä piileekin pieni ongelma. Kikhernepihvi oli nimittäin hyvin miedon makuista – ei huonoa, mutta siitä puuttui potkua, eivätkä pelkkä rucola ja kastike riitä tukemaan sitä. Toimiakseen purilainen siis vaatii tämän sienilisän, joka tekee taas annoksesta liian kalliin (20€). Ravintola kuulemma pyrkii kehittämään vegaanitarjontaansa, joten toivotaan, että perusannos paranee.

Ilman lisää purilaisen hinta on samalla tasolla kuin vaikkapa 2H+K:n baarissa tai Jack the Roosterissa. On kuitenkin huomattava, että kaupungin paremmat purilaiset Rongankadun Gopalissa, Sohossa ja Kustaa III:ssa ovat selvästi halvempia (tosin Kustaa III:n purilainen oli viimeksi heikompi, sillä annosta on muutettu). Ja tietysti on vielä Kekkosentien Neste, mutta se on vähän eri juttu. Halvempana tämä purilainen menisi, mutta ilman kehittämistä se ei kyllä tässä seurassa pärjää. Jos portobello kuuluisi annokseen normihinnalla, kävisin varmasti syömässä sen silloin tällöin.

Suosikkeihin the Bull ei siis vielä päätynyt, mutta pidän kyllä silmällä. Lounaslistalla näkyi myös olevan chili sin carne. Jos se on vegaanista, täytyy käydä ehdottomasti kokeilemassa.

The Bull
Hatanpään valtatie 4
Tampere

ma–to 10.30–00
pe 10.30–02
la 12–02
su 12–00

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi