Hyvä kurkku:
Cantina Azteca, Turku

"Valitettavasti täytyy sanoa, että ruokani oli pettymys. Vegaanista chorizoa oli aika vähän, sen koostumus ei oikein toimnut, ja maku ei ollut kummoinen."

30.9.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Turun kirjamessureissujen ensimmäisen päivän iltana ei perinteisesti ole tullut käytyä ravintolassa syömässä, sillä kaupungintalolla kestittiin vuosikausia messujen työläisiä avajaisseremoniassa. Se erotti Turun messut kaikista muista, ja minulla on lämpimiä muistoja 90-luvulta asti kaupungintalolla vietetyistä illoista. Valitettavasti tämä hieno perinne lopetettiin täysin puskista pari vuotta sitten koko monenkirjavan kollegajoukkomme tyrmistykseksi. Etenkin palkattoman työn tekijöille portsarin torjuva kämmen ovella oli ikävä yllätys.

Tänä vuonna olimmekin valmistautuneet suuntamaan ravintolaan syömään rentouttavan hotellisaunan jälkeen. Lisäsin Cantina Aztecan to eat -listalleni pari vuotta sitten, kun Chocochili-blogi mainitsi sen suosikkilistallaan. Oluenjanoiselle seurueellemme se olisi varmasti passeli. Onneksi saimme pöydän, sillä tarjoilijan mukaan kirjamessuperjantaista on tullut kauheaa ryysistä – ilmankos, kun porukkaa ei ruokita ja juoteta ilmaiseksi kaupungintalolla. Mutina mutina.

Olin väsynyt ja nälkäinen, ja luin listaa huonosti. Niinpä luulin, että kehuttua soijasuikale-fajitasannosta ei enää olisi, vaikka siellähän se listalla seisoo. Sen sijaan päätin kokeilla talon keittiön omaa vegaanista chorizoa kvinoan kanssa. Hyvältähän se kuulosti.

Jouduimme valitettavasti odottamaan ruokiamme pitkään, todella pitkään. Paikassa oli selvästi kiire, mutta silti odotus venyi luvattoman paljon, ja nälkä yltyi. Onneksi oli kaljaa ja hyvää seuraa, ja toverini oli älynnyt tilaa jaettavan nachoannoksen.

Valitettavasti täytyy sanoa, että ruokani oli pettymys. Vegaanista chorizoa oli aika vähän, sen koostumus ei oikein toimnut, ja maku ei ollut kummoinen. Kvinoaan oli saatu hyvin makua, mutta sen joukossa olevia bataattikuutioita ei ollut kypsennetty läheskään tarpeeksi. Niitä pystyi juuri ja juuri syömään. Lautaselle jäi nälästä huolimatta ruokaa.

Harmittaa, että en tajunnut tilata soijasuikaleannosta. Hyvin tehtynä soijasuikaleet ovat erinomainen raaka-aine, ja olen kuullut annoksesta hyvää. Täytyy ehkä tulla kokeilemaan sitä, vaikka normaalisti en palaisi tällaisen kokemuksen jälkeen – testattavia paikkoja on niin paljon.

Cantina Azteca
Eerikinkatu 8
Turku

ma–to 15–23
pe 13–24
la 13–24
su 13–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi