Hyvä kurkku:
Bergga, Helsinki

"Pidin kaikesta, mutta etenkin bagel yllätti minut täysin. Siinä oli rapeutta, sopivasti tulisuutta, ja täytteessä oli kunnolla makua."

3.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Runsaat pari vuotta sitten auennut Bergga oli jäänyt minulta katveeseen, vaikka käyn työreissuilla tuolla suunnalla kaupunkia alvariinsa. En muista, missä vaiheessa paikka tuli to eat -listalleni jonkin vinkin tai verkkokeskustelun perusteella, mutta se jäi mieleen vähän aika sitten, kun ystäväni vitsaili kuplaantumisestaan. Päätin ehdottaa työporukalleni lounaskokeilua, sillä etsimme koko ajan uusia paikkoja muun muassa Kulttuuritalon, Oman maan ja Rootsin rinnalle. Odotimme tosin paikan olevan lounasaikaan täynnä, mutta meille löytyi pöytä.

Salaattibaari ei näyttänyt kovin innostavalta, se oli jopa liiankin tavanomaisen tuntuinen, mutta lounasvaihtoehdoista bagelburger uuniperunan kanssa kiinnosti kovasti.

Annos oli runsas: bagelin välissä oli paljon jonkinlaista riisiseosta mahdollisesti härkiksellä, sienihakkeluksella tai vastaavalla, ja uuniperunan lisäksi lautasella oli monipuolinen kasvislisuke. Pidin kaikesta, mutta etenkin bagel yllätti minut täysin. Siinä oli rapeutta, sopivasti tulisuutta, ja täytteessä oli kunnolla makua. Uuniperunaan oli saatu juuri se oikea makeansuolainen aromi, joka siinä parhaimmillaan on. Tästä tuli kertaheitolla lounassuosikki.

Huomasin, että kahden euron hintaan tarjottiin jälkkäriksi jäätelöä, ja pakkohan vegaanista avokadojäätelöä oli kokeilla. Tämä ei ole varmasti kaikkien juttu, mutta minä aivan hullaannuin! Ehdottomasti parhaimpia vegaanisia jäätelöitä ikuna. Aloimme ystävien kanssa miettiä annosta, jossa olisi avokadojäätelöä, hieman tulista tomaattijäätelöä, kandeerattuja nachomuruja ja creme fraiche -vaahtoa. Oi onnea!

Vilkuilimme myös kiinnostavaa ja kohtuuhintaista viinilistaa, mutta päätimme jättää testaamisen toiselle päivälle töiden jälkeen. Silloin aion kyllä kokeilla esimerkiksi pinaattisia tempeh-filotaikinapiiraita, jotka näyttivät herkullisilta.

Niitä päiviä, kun lounaan jälkeen on pakko kiittää kokkia, kahdesti.

Bergga
Karhupuisto
Viides linja 14 a 1
Helsinki

ma–pe 7.30–22
la 10–22
su 10–20

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi