Amerikan Sodoma ja Gomorra

Puritaanien perintö elää Yhdysvalloissa vahvana, mutta uuskonservatismin aallosta huolimatta maasta löytyy ainakin yksi seksiin positiivisesti suhtautuva paikka, San Francisco.

Vapaamielisyydellä on San Franciscossa pitkät perinteet. Merimiehet pitivät kaupungin baarit ja bordellit kiireisinä 1800-luvun lopulta alkaen, eikä katolista paikallishallintoa kiinnostanut kahlita vilkasta yöelämää. San Franciscosta muodostuikin ennen pitkää toisinajattelijoiden ja marginaaliryhmien kehto, jonka sallivaan ilmapiiriin hakeutuivat vuorotellen niin beatnikit, hipit kuin seksuaalivähemmistötkin.

Liberaali perintö elää yhä vahvana, ja eräs sen ilmentymä on epäamerikkalaisen vapaamielinen suhtautuminen seksiin. Tässäpä muutama tärppi eroottiselle matkalle kaupunkiin, jota myös aikuisten Disneylandiksi kutsutaan.

Castron homobaarit

Osa San Franciscoon rantautuneista seiloreista rakasti toisia meripoikia. 1900-luvun alussa heidän tarpeisiinsa alkoi putkahdella homobaareja North Beachin alueelle. 60-luvulla poikabaarit siirtyivät Tenderloiniin ja 70-luvulla Castroon, joka oli muuten ensimmäiseltä nimeltään silloisten asukkaidensa mukaan Finntown. Nykyään sateenkaaren värein maalatut jalkakäytävät ja korkealla liehuvat sateenkaariliput toivottavat tulijat tervetulleiksi homoklubien ytimeen. Oli viikonpäivä mikä tahansa, löytyy Castrosta bileet ja sutinaa. Kivoja bailupaikkoja ovat esimerkiksi The Mix, jossa voi minglailla poikien kanssa takapihan patiolla sekä Lookout, jossa on hyvät dj:t sekä vahvat drinkit.

Folsom Street Fair

Sanfranciscolaiset rakastavat alastomuutta, ja heille kelpaa mikä tahansa tekosyy nakuna keekoiluun. Alastomuuden ja seksin ympärille on syntynyt useampikin katujuhla. Suurin niistä on lokakuussa järjestettävä Folsom Street Fair, joka juhlii piiskan ja kettingin ilosanomaa. Kyseessä on maailman suurin s&m-festari, jonka aikana pääsee todistamaan vaikkapa sitomista, fistaamista tai muita liveseksiakteja. Mikäli rooliasussa hilluminen arveluttaa, on Folsomissa tarjolla safe space -henkinen Playground, jossa naiset, ei-binääriset ja transihmiset pääsevät toteuttamaan itseään ilman cis-miehiä.

Nakurannat

Turkoosina välkehtivä Tyynimeri näyttää kutsuvalta, mutta Kalifornian rannikolle merivirrat tuovat vettä Alaskasta, eli vesi on ympäri vuoden pirullisen kylmää. Auringonottoa sen rannoilla voi silti harjoittaa, halutessaan myös alasti. San Franciscon tunnetuin nakuranta löytyy Richmondin kaupunginosasta Baker Beachin pohjoispäästä. Nudistipuolen kauimmainen pääty on homojen aluetta. Varoituksen sana: kokemus ei välttämättä ole esteettisesti hivelevä jokaiseen makuun. Itse olen Baker Beachilla lähinnä nähnyt vain erittäin hyvin riippunutta eläkeläislihaa.

Drag showt

Kaapeliautoajelun ja Golden Gate -sillan ihailun lisäksi jokaisen San Franciscon vierailun ohjelmaan tulisi kuulua kunnon drag show. Broadway-musikaalit ja näytelmät kannattaa suosiolla jättää New Yorkiin, San Franciscossa parempaa antia tarjoavat diivat lavalla. Oma suosikkipaikkani drag-esityksille on Oasis, jossa tällä hetkellä pyörii esimeriksi tribuutti Madonnalle. Kävin samaisessa paikassa taannoin katsomassa myös esityksen nimeltä Man Francisco, jossa käytiin läpi San Franciscon historia miesstrippareiden esittämänä. Kokemus oli opettavainen.

Seksiklubit ja -kahvilat

Jos pervoilu kiinnostaa Folsomin ulkopuolisina aikoina, löytyy San Franciscosta useita seksiklubeja, joissa on tarjontaa kaikenlaisille suuntauksille ja mieltymyksille. SF Citadelissa voivat ujommat ensikertalaiset katsella sivusta alakerran tyrmän BDSM-akteja Newbie Munch -illoissa. SoMan Wicked Grounds on helpommin lähestyttävä kinky-kahvila, jossa voi juoda cappuccinoa hyvin toimivan wifin äärellä BDSM-lelujen keskellä.

Vibraattorimuseo

Polk Streetillä sijaitsevan Good Vibrations -erotiikkaliikkeen takaosassa pääsee ihailemaan antiikkisia seksileluja ja tutustumaan niiden historiaan 1800-luvulta alkaen. Vanhimmat vintage-vibraattorit näyttävät sähkövatkaimilta tai hiustenkuivaajilta. Tarjolla on myös paljon tietoa seksivälineiden tuotekehityksestä vuosikymmenien varrelta. Ennen poistumista kannattaa katsastaa liikkeen etuosan tarjonta ja ostaa matkamuistoksi vaikkapa jokin modernimpi lelu.

Tinder ja Grindr

San Franciscon deittailuskene on vilkas. Aikuisten Disneylandissa Peter Panit ja Helinä-keijut tapailevat useita ihmisiä yhtä aikaa ja asettuvat myöhään (jos koskaan) aloilleen. Treffiseuran löytäminen ei ole vaikeaa. Sinkkumatkustajien kannattaa siis ehdottomasti ladata puhelimeensa suuntautumisensa mukaan Tinder tai Grindr ja tutustua paikallisiin henkilökohtaisesti.

Antoisaa matkaa!

KUVITUS: Emilia Värelä

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi