Hyvä kurkku:
Antiikkikahvila ja teehuone Siiri, Lempäälä

"Kahvilasalissa on hieno sisustus: tällää voisi kuvitella tilaavansa klassisen englantilaisen teen pikkuleivostarjottimineen."

3.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Lempäälän Terveysaseman taakse, Kirkkolahden kauniin rannan Kuusiranta-kiinteistöön, perustettiin joulukuussa yllättäen uusi kahvila. Kahvila Siiri on toiminut aiemmin Kalajoella ja on ilmeisesti nauttinut melkoista suosiotakin. Kuusirannan keltainen puutalo on ollut toistaiseksi minulle tuttu vain rantalenkeiltäni. Kahvilan pitäjät ovat tuoneet sisustusta mukanaan Kalajoelta ja saaneet paikan todella viihtyisäksi. Valoisista huoneista on hyvät näkymät Kirkkolahdelle ja vastapäiselle rannalle. Olen kävelyretkillänikin usein pysähtynyt ihailemaan maisemia juuri tähän.

Kävimme vaimon kanssa kävelyllä tutustumassa kahvilaan heti vuoden alussa. Kahvilan suloinen Ella-koira valloitti sydämemme, ja henkilökunta oli mitä ystävällisintä. Kahvilasalissa on hieno sisustus: tällää voisi kuvitella tilaavansa klassisen englantilaisen teen pikkuleivostarjottimineen.

Ostin teen, ja vaimon usutuksesta kysyin, sattuisiko mitään vegaanista löytymään. Äimistyin, kun kokki ilmoitti iloisesti, että tarjolla olisi suklaamuffinsseja. Tee oli hyvää, ja pieni muffinssi oli erinomainen. Siinä oli vahvan kaakaoinen maku ja kunnolla kosteutta. Kotitekoisen makuinen, hyvällä tavalla. Kävinkin muutama päivä myöhemmin syömässä toisen, ja se oli vielä parempi.

Toivottavasti kahvila pärjää kylän hiljaisuudesta ja kahvilan syrjäisyydestä huolimatta, sillä olisi mukava päästä katselemaan kauniita järvimaisemia keväällä, kesällä ja syksylläkin.

Kahvila Siiri
Uotintie 5
Lempäälä

ma suljettu
ti–pe 12–19
la–su 12–18

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi