Hyvä kurkku:
Kuori, Turku

"Ensimmäinen kokemus oli hyvä, ja odotankin innolla, mitä laajentuminen iltaravintolaksi tuo muassaan. Viinilistaankin aiotaan kuulemma panostaa."

18.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Upouusi kasvisravintola Kuori sattui aukeamaan juuri sillä viikolla, kun minulla oli parin päivän työkeikka Turkuun. Niinpä päätimme rakkaan ystäväni kanssa suunnata sinne lounaalle. Kuori on kauppahallissa toimivan Roots Kitchenin keittiömestarin uusi hanke, ja haastattelussa hän kertoi tavoittelevansa kasvisravintolaa, joka olisi auki myös iltaisin à la carte –listalla. Ensimmäinen tai ainoa sellainen Kuori ei toki olisi, toisin kuin yllä linkattu lehtijuttu antaa ymmärtää, sillä onhan Helsingissä Cargo, ja myös Omnam on alkanut tarjota ruokaa iltalistalta, joskaan ei järin myöhään. Onpa Tampereen Rongankadun Gopalissakin iltalista, joskaan ei järin myöhäinen ja enemmän baariruokahenkinen. Pioneeri taisi olla Suomessa Tampereen Veganissimo etenkin alkuaikoina, kun sen á la carte oli varsin korkeatasoinen. Mutta ei ensimmäisyys kovin relevantti asia ole. Joka tapauksessa Kuori panostaa vahvasti vegaaniruokaan, ja toivottavasti tuleva laajennus iltaan onnistuu hyvin. Alkuun Kuori on tai oli kuitenkin vain lounaspaikka.

Kuten arviossani totesin, Roots Kitchen ei juuri säväyttänyt, joten odotin lounasta hieman epäilevällä mielellä. Tosin olen käynyt Rootsissa vain kerran, ja minun pitäisi varmasti kokeilla paikkaa uudelleen (arviointiharrastus vain antaa uusinnoille huonosti tilaa etenkin kaupungeissa, joissa vierailen harvemmin).

Kuori oli tupaten täynnä saapuessamme, ja saimme pöydän vain silkalla onnella, sillä porukkaa virtasi sisään koko ateriamme ajan. Vasta ihan loppuvaiheessa meno alkoi hiljentyä joskaan ei hiipua. Tilasimme falafelateriat leivällä. Ravintolan lounaskonsepti on yksinkertainen: falafelbaarista saa tiskin takaa annoksen perustan (ohutleipää tai riisiä, kastiketta ja falafelit), ja buffetista voi lastata mukaan kaikenlaista. Salaattivaihtoehtokin olisi ollut, mutta se ei ollut vegaaninen tällä kertaa.

Väkimäärä oli varmaan yllättänyt ravintolan, sillä tila oli hiukan hankala tungoksessa tilaamisen ja annoksen noutamisen kannalta. Pian kuitenkin pääsin kokoamaan lautasellistani. Otin tomaattista perunasalaattia, chilimajoneesia, hummusta, vihreää salaattia ja hernetahnaa.

Yrttiset falafelit olivat ihan hyviä, joskaan eivät erityisen – koostumus oli ehkä hiukan liian tiivis. Hummuksen, kastikkeen ja majoneesin kanssa ne toimivat silti oikein mukavasti, ja raikas hernetahna toi hienon vastapainon muille mauille. Olin käynyt lounaalla Saharassa edellisenä päivänä, ja siihen verrattuna tässä oli selvästi monipuolisempi makuvalikoima.

Ensimmäinen kokemus oli hyvä, ja odotankin innolla, mitä laajentuminen iltaravintolaksi tuo muassaan. Viinilistaankin aiotaan kuulemma panostaa.

Kuori
Hämeenkatu 8
Turku

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi