Hyvä kurkku:
Café Europa, Tampere

"Focaccia oli ilmavaa, mutta sitä oli kostutettu maustetulla öljyllä juuri sopivasti."

18.2.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Café Europa oli niitä baareja, joissa tuli pyörittyä nuorena silloin tällöin, vaikka kukaan seurueessa ei erityisesti halunnut. Sellaisia baareja oli useita: sopivalle ”minne mentäisiin” -vänkäämisen kiihkottomalle vyöhykkeelle solahtavia. Ihan mukava, vaikka oloaan ei koskaan täysin kotoisaksi tuntenutkaan. En ollut varmasti käväissytkään ravintolassa noin pariin vuosikymmeneen, mutta olin huomannut sen laajentaneen jossain välissä ruokavalikoimaansa, ja Facebookissa olin törmännyt mainintoihin vegaanisista annoksista.

Päädyin Café Europaan vahingossa, kun etsiskelin nopeaa kevyttä lounasta kirjamyyntipäivystyksen jälkeen. Kaikki ruokapaikat olivat tupaten täynnä ilmeisesti Valoa Festivaalin ansiosta, ja minulla oli kiire, koska halusin nähdä ystäväni soolokeikan ennen paluuta Lempäälään.

Baarissa oli viikonloppupäiväseltään hyvin kahvilamainen ja rauhallinen tunnelma. Olin käynyt täällä vain humalaiseen ilta-aikaan, joten näin paikan uusin silmin. Oikeastaan vallan viehättävä. Kysymyksiini vegaaniruoasta vastattiin iloisesti ja auliisti, ja ruoka luvattiin nopeasti pöytään. Tilasin lämpimän hummus-tomaatti-oliivi-tofuleivän, jolta en odottanut suurempia. Yllätyinkin, kun pöytään kannettiin kookas ja mehevän näköinen halkaistu focaccia, jossa oli runsaasti täytteitä.

Leipä oli oikein hyvä, jopa herkullinen. Focaccia oli ilmavaa, mutta sitä oli kostutettu maustetulla öljyllä juuri sopivasti. Lämmin hummus toimitti hyvin juuston virkaa, ja lämmitettynä kauppatomaattiinkin oli tullut hieman makua, samoin tavallista laadukkaampiin oliiveihin. Sivussa oli pieni mutta monipuolinen ”vauvalehtisalaatti”.

Tämä tuli ihan puskista, mutta yllätys oli iloinen. Voin hyvinkin palata tänne lounastamaan, vaikka ravintolan nuorekasta ja retroilevaa hakeva ilmapiiri ei koskaan minun juttuni ollutkaan.

Café Europa
Aleksanterinkatu 29
Tampere

ma–ti 12–24
ke–to 12–01
pe–la 12–03
su 13–00
HUOM! Keittiö sulkeutuu joka päivä klo 21

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi