Hyvä kurkku:
Napoli, Tampere

"En tiedä mitään muuta pizzeriaa, jossa saisi vahvasti sieneltä tuoksuvaa herkkutattia."

6.3.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Arvioin pizzeria Napolin Hyvässä kurkussa kolmisen vuotta sitten. Vaikka sillä kerralla minulla olikin huono onni, päätyi Napoli Hyvän kurkun suosituslistalle, koska tuota onnetonta reissua lukuun ottamatta minulla on ollut Napolista hyviä kokemuksia. Pitkään tämä legendaarinen ravintola olikin mielestäni ainoa, josta vegaanista pizzaa kannatti hakea Tampereella. Sittemmin kaupunkiin tuli Pizzarium, Sitko kehitti erinomaisen vegaanipizzan ja pääsinpä testaamaan Lapinniemen kylpylän Classic Pizzan roomalaistyylisiä pizzojakin. Totesin, että Napolikin pitäisi arvioida uudelleen kasvaneen tarjonnan valossa.

Minun oli tarkoitus käydä pizzalla useammankin kerran, mutta Napolissa on lähes aina jonoa, useimmiten kadulle asti. Se onkin melkoinen tamperelainen instituutio. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin aikaa tapettavana ennen junan lähtöä, joten jaksoin jäädä jonottaman.

Vaikka en ole suuri vegaanijuustopizzojen ystävä, päätin kokeilla tällä kertaa sellaista, koska Napoli oli tällä välillä ottanut vegaanijuuston valikoimiinsa. Tilasin suosikkiyhdistelmäni eli grillattua munakoisoa, herkkutattia, pestoa (talon pesto on vegaanista) ja pinjansiemeniä. Odottaessa nautin klassisen raaste-salaattipöydän antimista. On mukavaa, että nykyään salaattikastikkeisiinkin on merkitty selkeästi, sopivatko ne vegaaneille.

Kuten aiemminkin, taikina oli hyvin ohutta, joskaan ei niin olematonta kuin edellisellä arvioreissulla. Ohuessa pohjassa on pointtinsa, etenkin jos se on roomalaiseen tyyliin rapeaa, mutta täytyy sanoa, että Napolin yhdistelmä eli hyvin ohut ja hyvin pehmeä pohja ei ihan toimi. Koska taikina on ”suomalaistyylistä” eikä Sitkon tai Pizzariumin tapaan sitkaista, pizza tahtoo jäädä lötköksi. Ideana kai on, että juusto kannattelee kokonaisuutta, mutta se ei mielestäni ole hyvä idea. Taikina on pizzan perusta.

Täytteet olivat jälleen korkealaatuisia. En tiedä mitään muuta pizzeriaa, jossa saisi vahvasti sieneltä tuoksuvaa herkkutattia. Munakoiso ei ollut ihan niin hyvää kuin aiemmin, mutta munakoison grillaus on tosi herkkää raaka-aineen laadulle. Juusto oli tehnyt pizzasta mehevämmän ja ateriasta täyttävämmän, mutta minulle tuon tyylinen vegaanijuusto alkaa tökkiä etenkin jäähtyessään. Siitä jää myös tunkkainen olo koko päiväksi. Toiset tykkäävät, ja vegaanijuustopizzaksi tämä kuitenkin toimi keskimääräistä paremmin.

Aikanaan Napoli oli mielestäni ainoa kelvollinen pizzeria vegaaniruokaa etsivälle Tampereella. Mutta täytyy sanoa, että Sitkon vegaanipizza menee lujaa ja kauas ohi tästä kokemuksesta. Ja vaikka Pizzariumin palapizzoja ei oikein voi pyöreisiin verrata, koska ne ovat eri ruokalaji, käyn minä sielläkin mieluummin. Jää Napoli silti edelleen suosituslistalle, kaupungin pizzapaikkojen jaetulle kolmannelle sijalle Classic Pizzan kanssa.

Napoli
Aleksanterinkatu 31
Tampere

ma–to 10.45–23
pe 10.45–24
la 12–24
pyhisin 12–23

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi