Hyvä kurkku:
Beijing 8 Kamppi, Helsinki

"Mykyjen täyte oli liki mautonta, ja taikinassa oli epämiellyttävän nahkea koostumus. Kokemusta kuvastaa se, että toivoin mykyjen loppuvan nopeammin."

27.4.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Sen jälkeen, kun rakas Natural Flavour Tea House lopetti, olen kaivannut kiinalaisia mykyjä eli ”dumplingseja”, kuten nykyään taidetaan kai sanoa. HO’s Foodista niitä saa, mutta Teurastamo on sen verran sivussa arkireiteiltäni Helsingin reissuilla, että vierailut ovat jääneet muutamaan ikimuistoiseen illalliseen.

Nämä täytetyt taikinamyytit, joilla on lukuisia inkarnaatioita ympäri maailman (gyoza, pelmen), ovat minimalistista keittiötä parhaimmillaan. Pehmeä höyrytetty tai paistettu taikina, yhtä ainesta korostava täytteen maku ja simppeli dippi – mitään muuta ei tarvita. New Yorkissa söin oivallisia mykyjä Red Bamboossa ja Wild Gingerissä, mutta niihin erikoistunut Dumpling Man jäi kauas odotuksista.

Kampin keskuksen Kortteliin avattu ”aasialainen fuusioravintola” Beijing 8 sai Facbookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä sekalaista ja osaksi hyvin vihaistakin palautetta, joten en odottanut paikalta mitään. Halusin kuitenkin käydä, koska mykyjä oli saatava.

Osuin paikalle lounasaikaan, joten tilasin tiskiltä yhdeksän mykyn vaihtoehdon nuudelilisukkeella. Tosin keittiö mokasi ja sain lisukkeeksi riisiä – mutta en ylipäätään ymmärrä, miksi mykyjen kanssa tarjotaan tuon tyylisiä lisukkeita. Ne ovat itsenäinen ruokalaji. Tilasin myös parsakaalia, koska halusin lounaaseen monipuolisuutta. Ruoat haettiin tiskiltä pahvisissa laatikoissa, mistä en oikein perusta, sillä ravintolassa syödessä en haluaisi heittää roskiin kaikkia ruokailuvälineitä.

Riisilisuke oli täysin käsittämätön: hirveä kasa maustamatonta riisiä, jossa oli minun mielestäni myös hieman epämiellyttävä aromi. Riisiä joutuu varmasti tällä käytännöllä haaskuun hurjat määrät. Riisin ohella laatikossa oli kuivakkaa, täysin maustamatonta ja epäkäytännöllisen isoiksi palasiksi leikattua keräkaalia. Parsakaali sen sijaan oli valmistettu erinomaisesti ja viimeistelty sormisuolalla, ja se olikin aterian paras osa, mikä kertoo paljon mykyjen tasosta.

Mykyjen täyte oli liki mautonta, ja taikinassa oli epämiellyttävän nahkea koostumus. Korianterinen ja chilinen dippikastike auttoi, eli käytännössä se toi ainoat maut annokseen. Kokemusta kuvastaa se, että toivoin mykyjen loppuvan nopeammin.

Tämä oli niin huono ateria, että poistuin paikalta jopa hieman vihaisena.

Beijing 8
Kampin keskus, 5. kerros
Kortteli
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–la 11.30–21
su 11.30–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi