Hyvä kurkku:
DATE + KALE, Kampin keskus, Helsinki
LOPETTANUT

"Kulhoannoksessa oli ihanan raikasta minttuherne-marinoitua tofua, joka toi mieleen kesäiset puutarhamme salaatit ja pasta-annokset."

21.4.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Viime vuoden lopulla Kampin keskuksen ravintola-alueelle avattu vegaanista terveysruokaa tarjoava DATE + KALE oli saanut tutuiltani sekä moitteita että kehuja. Paikka kiinnosti minua kovasti, sillä etenkin kiitetyt lehtikaalisalaatit toivat idealtaan mieleen jotkut New Yorkin matkan parhaimmista ruokakokemuksista.

Vitivalkoinen hyvin niukasti sisustettu ravintola oli food court -tyyliin akvaariomaisessa lasikopissa ja tarjoilualue laajentui kauppakeskuksen aukion puolelle. Menin kuitenkin sisälle mukaville pehmustetuille penkeille istumaan. Kaipasin pitkän työpäivän jälkeen hengähdystaukoa ja jotain kevyttä syötävää. Olin nähnyt facebookissa kuvan kauniista kale’s bowl -annoksesta, ja nätti se oli vitriinissäkin. Tilasin sellaisen.

Hieman kohotin kulmakarvojani, kun tarjoilija hiukkasi keittiöön ja pyysi ”herättämään henkiin” vitriinissä olleen annoksen. Ilmaisun mielleyhtymät eivät olleen innostavia. Pelkoni olivat kuitenkin aiheettomia, sillä pöytään saapunut annos oli raikas ja tuoreen tuoksuinen, ja rapeat asiat olivat pysyneet rapsakoina. Vitriinistä liikkui annoksia hyvin vierailuni aikana.

Kulhoannoksessa oli ihanan raikasta minttuherne-marinoitua tofua, joka toi mieleen kesäiset puutarhamme salaatit ja pasta-annokset. Lehtikaalissa oli tahinia ja umeboshia, japanilaista hapanta hedelmäsäilykettä – maku oli hauskan japanilaisvaikutteinen mutta samalla sinappisen tuttu, ja rapean kaalin sekä tahmean kastikkeen yhteistuntuma oli mukava. Parsakaali, kurkku ja edamame oli jätetty oman makunsa varaan, mikä toimi erinomaisesti, etenkin kun pohjalla oli erinomaista misoista kvinoaa.

Tämä oli äimistyttävän hyvää, ehkä paras Suomessa syömäni salaatti ja todella lähellä New Yorkin Butcher’s Daughterin ihania makuja. Maut olivat niin vaihtelevia, että missään välissä en kyllästynyt. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan esimerkiksi kesäkääryleitä. Suosikiksi meni saman tien.

DATE + KALE
Kampin keskus, 5. kerros
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–to 10–20
pe–la 10–21
su 10–18

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi