Hyvä kurkku:
Papito, Helsinki

"Nyt oli kyllä kunnollista. Lautasella oli komea kasa papuisaa chiliä."

13.4. 2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kunnollista meksikolaistyylistä ruokaa on vaikea löytää Suomesta. Turussa Taco Nito ja Victoria tarjoavat oivallisia tacoja, samoin Oulun Coyoacán. Helsingin Maya ei ihan innostanut, vaikka sinne pitäisi varmaan palata joskus. Helsingissä on joitain lupaavan kuuloisia meksikolaista katuruokaa tarjoavia paikkoja, mutta en ole kerinnyt käydä niitä läpi.

Mutta kun kuulin chilikulhoihin erikoistuneesta Papitosta, jolla on listalla valmis vegaaninen annos, päätin tarttua toimeen saman tien. Chilikulho on nerokas ruoka, johon en ole törmännyt Suomessa koskaan aiemmin vegaanisena versiona – ja harvemmin sitä muutenkaan näkyy.

Ryntäsin paikalle heti avaamisaikaan, sillä minun piti lounastaa ennen pitkää kokousta. Päädyin avittamaan kokkia terassituolien ja -pöytien siirtämisessä, että pääsisin pian syömään.

Nyt oli kyllä kunnollista. Lautasella oli komea kasa papuisaa chiliä, jossa oli varmaan soijarouhetta. Lisukkeina oli paperinohueksi viipaloitua raakaa sipulia, pico de galloa, jalapenoja ja nachoja rapeutta tuomaan. Kaikki osui täydellisesti yhteen: kuumaa ja kylmää, pehmeää ja rapsakkaa, kivasti tulisuutta (enemmänkin olisi voinut olla, mutta aikaisella lounaalla kylmänä päivänä en sitä niin kaivannut) ja kunnolla korianteria. Ihan kaikkea ruokalistalla mainittua tässä annoksessa ei tainnut olla, kuten vegaanista creme fraichea, mutta se ei haitannut yhtään.

Papito meni saman tien lounassuosikiksi.

Papito
Salomonkatu 3
Helsinki

ma–ti 11–20
ke–to 11–22
pe 11–24
la 13–24
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi